top of page
  • Redactie

Basistraining Pionierend Leiderschap in organisaties | 3 mei 2024


Samen met je medewerkers staan voor eenzelfde krachtige missie!


Jij bent een leidinggevende, directeur of bestuurder die het verschil wil maken in de organisatie en ook een belangrijke bijdrage wil leveren aan de maatschappij. Je ziet om je heen dat externe veranderingen hard gaan maar het lijkt of je de grip op de interne organisatie verliest. Je maakt je zorgen om de toekomst. Je hebt te maken met een hoger ziekteverzuim of zelfs personeelstekorten. Met moeite vind je geschikte medewerkers. Het is lastig om de veranderingen bij te benen terwijl je toch steeds goed alle ballen in de lucht kon houden. Er wordt van jou als leider veel van je gevraagd. Met als gevolg dat pionieren en innovatieve veranderingen op de achtergrond raken.

Tegelijkertijd wil je dat medewerkers zelf met eigen initiatieven komen. Je wilt de verouderde systemen in jouw organisatie tegen het licht houden. Er is nog sprake van hiërarchische structuren in je bedrijf en je merkt dat dat niet meer echt van deze tijd is terwijl jouw visie wél veelbelovend is en belangrijk voor de samenleving. Je wilt meegroeien met de tijd en voorbereid zijn op de toekomst.

Schrik niet. Nog teveel organisaties gaan uit van verouderde structuren en systemen en zullen in de toekomst niet meer bestaan als ze nu niet drastisch veranderen. En daarbij is er niets zo frustrerend als achter de feiten aan te lopen.

Regelmatig kom ik organisaties tegen die 20 tot 25 speerpunten hebben voor het nieuwe jaar terwijl 6 zo'n beetje de limiet is voor de medewerkers die alle veranderingen zullen uitvoeren. Overbelasting, teveel stress en uitval liggen daarmee op de loer, niet alleen bij je personeel maar ook bij jou.

Je kunt dit scenario natuurlijk wel voorblijven. Dit kan door je pionierende kwaliteiten in te zetten en door medewerkers mee-werkers te laten zijn in de visie en missie van de organisatie. Daarmee groeit de daadkracht van een organisatie en groeit ook de maatschappelijke waarde.

Pionierend Leiderschap is een leiderschapsfilosofie die verandermanagers en pionierende leiders ondersteunt in organisaties om van betekenis te zijn in de organisaties van de toekomst. Waardoor ze slagkracht krijgen bij transformatieprocessen en cultuurverandering.

Voor jou schreef ik mijn boek ‘Pionierend Leiderschap, een bevrijdend perspectief voor een wereld in transitie’. In het tweede deel van dit boek besteed ik ruime aandacht aan de verschuivingen die er in de wereld plaatsvinden en wat dit betekent voor organisaties, maar ook hoe je daarmee om kunt gaan.

Hoe zou het zijn als je vanuit rust, overzicht én inspiratie jouw medewerkers mee krijgt in jouw plannen en het uiteindelijk ook mee-werkers worden met een gedeelde visie? Dat vraagt onder andere kennis van transities in organisaties. Vanuit Pionierend Leiderschap maak je kennis met het fenomeen 'emergence' waardoor je anders naar de tijd gaat kijken waarin we leven. Niet langer vanuit een lineair perspectief maar vanuit de kracht van natuurlijke systemen. Ook is het belangrijk dat je weet hoe je stapsgewijs van hiërarchische structuren naar natuurlijke transities kunt gaan en wat dat betekent in jouw organisatie. Voor je het weet ben je enthousiast en heb je veel meer het idee dat je samen met je medewerkers op reis bent. Voor je het weet heb je een organisatie die klaar is voor de toekomst en sta je met je medewerkers gezamenlijk voor een krachtige missie.

Wil je hier concreet mee aan de slag? Dan is deze training zeker iets voor jou. Of je nu wel of niet mijn boek gelezen hebt.

Daarbij komt dat pioniers meestal mensen zijn die zelf het wiel uitvinden en in hun eentje werken. Terwijl het juist fijn is als je inspiratie bij elkaar vindt. Onder gelijkgestemden. Daarom is dit een training waarin je samen met andere pioniers aan de slag gaat. Je ontmoet elkaar en ontdekt hoe het ook anders kan. En wie weet vinden er ook nog eens interessante kruisbestuivingen plaats voor jouw organisatie.

Pionierend Leiderschap is een levens- en leiderschapsfilosofie die je weer in contact brengt met jouw oorspronkelijke creatieve intelligentie die bergen kan verzetten. En die creatiekracht heb je nodig als je gemotiveerd wilt blijven en focus wilt houden op jouw missie.

In de training ga je o.a. aan de slag met:

  • de 21 kenmerken van de pionier van de toekomst;

  • de blauwdruk van succesvolle en impactvolle pioniers;

  • emergentie als transitieverschijnsel;

  • jouw leiderschapsprofiel en hoe je als leider mee kan bewegen in deze transformerende tijd;

  • de cultuur- en leiderschapscyclus en

  • jouw volgende stappen in de organisatie.

Voor wie

Deze training is bedoeld voor leidinggevenden, directies, bestuursleden, verandermanagers, HR- en beleidsprofessionals.

Aantal deelnemers

Er is plaats voor minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers per trainingsdag.

Datum

3 mei 2024


Waar

Deze training vindt plaats bij Seats2meet Amersfoort CS in Amersfoort.


Meer informatie en inschriiven

Neem nu deel met introductiekorting

Deze training volg je voor € 749,- per persoon (exclusief BTW). Dit is inclusief koffie, thee, water en een heerlijk lunchbuffet.

Aantal deelnemers

Minimaal 6 en maximaal 12.

23 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Nieuwe artikelen

bottom of page