top of page
 • Redactie

Challenge 'Maak werk van je idealen' | 16 t/m 27 september 2024Je hebt een ideaal voor ogen om iets wezenlijks te veranderen in de maatschappij met je (startende) onderneming. Toch komt dat niet goed van de grond of uit de verf. Omdat je obstakels tegenkomt of niet weet hoe je dat precies aanpakt. Of wat je wilt doen levert tot nu toe amper geld op. Of je komt maar tot een bepaald punt en dat is het dan. Je lijkt vast te zitten in iets waar je niet goed de vinger op kunt leggen. Terwijl je wel gelooft in je ideaal en daarmee de wereld positief wilt veranderen. Hoe klein of groot jouw idee ook is.

Betekenisvol bezig zijn is de grootste bron van geluk, blijkt uit diverse onderzoeken. Daar hoort wél bij dat je missie dan ook slaagt. Als jouw klanten je niet weten te vinden, je geen tot weinig inkomsten hebt uit jouw ideaal, heb je niet de impact die je wel beoogt. En zul je op den duur weer terug moeten schakelen naar een baan in loondienst of werk doen waar je niet helemaal blij mee bent. Misschien wacht je nog op een wonder terwijl je omgeving allang roept dat het einde verhaal is als je zo doorgaat?

Hoe zou het zijn als je betekenisvolle missie slaagt en je daar het recept voor krijgt?

In de 10 daagse Challenge 'Maak werk van je idealen' zetten we in op moeiteloosheid, inspiratie en kracht om jouw idealen goed in de wereld te zetten. Daarmee kan jij (weer) een inspirerend voorbeeld zijn voor anderen en daadwerkelijk iets veranderen.

In deze 10 dagen:

 • Scherp je jouw idealen aan en weet je waarom je werk wilt maken van deze idealen;

 • Weet je welke obstakels jij op je weg tegenkomt en hoe je deze overwint;

 • Ontdek je hoe je kunt werken vanuit betekenisgeving en idealisme;

 • Krijg je een goed beeld van je doelgroep en hoe ze jou kunnen vinden;

 • Geef je een andere draai aan jouw marketing zodat het werkt én op een manier die bij jou past;

 • Krijg je aanknopingspunten voor meer zichtbaarheid en lef;

 • Ga je aan de slag met de 5 kapitaalbronnen voor een gezond bedrijf;

 • Werk je aan een scherpe focus om jouw doelen te bereiken;

 • Maak je kennis met de principes van moeiteloosheid zodat je meer kunt werken vanuit flow;

 • Ontvouwt zich het pad van de pionierende leider, een voorloper om de wereld mooier te maken met jouw gaven en verlangens, iemand die het verschil maakt vanuit authenticiteit, kracht en integriteit.

Opzet van deze challenge:

De challenge bestaat uit 10 (werk)dagen (ma t/m vrij) waarin je elke dag een video krijgt met een opdracht in het Pioniers Platform. Die kun je die dag in je eigen tempo doen of op een andere dag dat je meer tijd hebt. Elke avond om 19:00 uur is er een live sessie waar je bij aan kunt sluiten via Zoom. Je kunt daar je vragen stellen over het thema van die dag. Als je daar niet bij kunt zijn, kan je later de opname terugkijken. Je kunt er zoveel uithalen als je zelf wilt. Er zijn twee inhoudelijk wat uitgebreidere sessies. Dat is op dag 1 bij de kennismaking en in de tweede week op dag 8 over bewustzijn-marketing. In het weekend ben je vrij en dat is handig om wat lessen in te halen als je die gemist hebt of om je opdrachten nog wat aan te scherpen als het nodig is.

Dag 1: Kennismaking: waar sta je en waarom wil je werk maken van je idealen?

We beginnen met het verkennen van jouw persoonlijke passies, idealen en doelen. Wat drijft jou? Waar wil jij een verschil maken? Door je passies te identificeren en doelen te stellen, leg je de basis voor het vervullen van je idealen. In de live avondsessie maken we kennis met elkaar en delen we de uitkomsten.

Dag 2: Werken vanuit idealisme en betekenisgeving, hoe werkt dat wél?

In deze les gaan we aan de slag met sociale vraagstukken zodat deze aansluiten bij jouw passies, idealen en doelen. We onderzoeken verschillende gebieden waarop je impact kunt hebben, zodat je beter kunt begrijpen waar je maatschappelijke bijdrage het meest waardevol kan zijn.

Dag 3: Bronnen van overvloed, maak jij daar al gebruik van?

Naast geld zijn er 4 andere bronnen van overvloed, ook wel kapitaalbronnen genoemd, die jou helpen om jouw onderneming vorm te geven. Je neemt deze mee in je plannen voor de toekomst zodat je een gezond fundament bouwt. We kijken welke van de 5 kapitaalbronnen uit balans zijn en kijken hoe je deze ook weer hersteld.

Dag 4: Welke overtuigingen houden je tegen en wat zijn de valkuilen van pionierende verschilmakers?

Hoe overwin je obstakels die je mogelijk tegenkomt op je weg naar het realiseren van je idealen? We behandelen strategieën voor het omgaan met uitdagingen en het behouden van je motivatie tijdens moeilijke momenten. Je gaat op zoek naar jouw blokkerende overtuigingen, bewust en onbewust.

Dag 5: Vergroot je impact vanuit authenticiteit

Welke concept past bij jou? Wanneer ben je authentiek? Welke elementen maken daar onderdeel van uit bij jou? Met welke activiteiten start je of hoe geef je een draai aan je bestaande activiteiten zodat het 'klopt' met wie jij bent?

Dag 6: Zichtbaarheid en vanuit vrijheid durven doen! Pionieren in de dagelijkse praktijk

Als je weet hoe je op jouw authentieke manier kunt ondernemen, is het tijd om naar buiten te treden. Hoe zorg je dat je zichtbaar bent en je opgemerkt wordt? Hoe stap je over je schroom heen. Hoe doe je dat op een manier die bij jou past, ook als je dat superspannend vindt?

Dag 7: Hoe ga je om met weerstand uit je omgeving?

Bij zichtbaar worden met je idealen hoort weerstand vanuit je omgeving. Zeker als je van de gebaande paden stapt, krijg je te maken met kritiek, met andere meningen of andere uitdagingen. Hoe ga je daarmee om op een positieve manier en zonder afgeleid te raken?

Dag 8: Bewustzijn-marketing, hoe promoot je jezelf zonder je ziel te verkopen?

Wat niet veel mensen weten is dat de huidige marketingstrategieën niet werken als je zelf op een ander niveau naar de wereld kijkt. Marketing dat gericht is op het binnen halen van klanten, winst maken en scoren, rijmt niet met iemand die een bewustzijn heeft dat verlangt naar een mooiere wereld. Toch zijn er manieren om beide werelden naar elkaar toe te laten komen, zodat je niet het gevoel hebt om je ziel te hoeven verkopen. Inzicht in hoe dit werkt op bewustzijnsniveau is essentieel om het verschil te maken met je idealen én voldoende inkomsten te krijgen.


Dag 9: Focus houden en in de flow blijven, hoe doe je dat?

Afgeleid raken van je missie is niet uitzonderlijk. Het overkomt veel ondernemers. Hoe blijf je goed gefocust op je doelen en idealen en hoe blijft het werken? Daarover gaat deze les.

Dag 10: Maak het verschil vanuit kracht, integriteit en authenticiteit.

Alweer de laatste dag van deze challenge. Je hebt nu zoveel geleerd en ontdekt en waarschijnlijk heel veel inspiratie opgedaan. Hoe ga je dat allemaal in goede banen leiden? Hoe ziet het pad van de pionierende leider eruit als je idealen hebt voor een wereld die in jouw ogen wél kan werken? We bespreken de kracht van integriteit en welke vormen daarvan zijn. In jouw werk ben je een voorbeeld voor anderen en kun je bergen verzetten. In de avondsessie zetten we de puntjes op de i en is er ruimte voor de laatste vragen.

Is deze challenge ook voor mij?

Als je je in het bovenstaande herkent ben je waarschijnlijk:

 • (startende)ondernemer (ZZP of MKB);

 • nog in loondienst en van plan om voor jezelf te beginnen;

 • of al langer ondernemer maar wil je meer van betekenis zijn of is je aanbod niet meer wat je graag zou willen en aan verandering toe;

 • ondernemer, maar verdien je nog niet genoeg met je missie om van rond te komen en is het steeds weer struggelen;

 • ben je toe aan een transformerende uitdaging, ook als je nog niet precies weet hoe die eruit ziet of wat je wilt gaan doen.

Dus ja... die is zéker ook voor jou.

Data

Deze challenge vindt plaats van 16 t/m 27 september 2024. De lessen zijn telkens op de werkdagen maandag t/m vrijdag gepland in deze twee weken.

Last Minute korting

Deze challenge 10-daagse kost slechts € 27,- in plaats € 49,- p.p. Gebruik kortingscode LASTMINUTE bij het afrekenen. Je hebt meteen toegang tot het Pioniers Platform waar je met gelijkgestemden je ervaringen kunt delen. Vanuit dit online leerplatform doe je de opdrachten en sta je in verbinding met mij en de andere deelnemers. Meld je snel aan want er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

4 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


Nieuwe artikelen

bottom of page