Carla de Ruiter over Pionierend Leiderschap en werk maken van je idealen
top of page
Alle artikelen
Zoeken
Hoe maak je werk van je idealen? Zowel vanuit een baan als vanuit je eigen bedrijf? En wat is er nodig in deze veranderende wereld?
- 13 jul. 2023
- 3 minuten
Oké, we zijn misschien een verwaarloosde organisatie, en nu?
Wat doe je als je verwaarlozing vermoed in je organisatie? Lees deel 2 van deze artikelreeks
- 12 jul. 2023
- 1 minuten
Annemarie Renkens gooit het roer om na een klinkende carrière in de levensmiddelenindustrie
Annemarie had een klinkende carrière in de levensmiddelenindustrie. Ze was opgeklommen tot Directeur Research & Development en was daarin o
- 10 jul. 2023
- 5 minuten
Wat moet je doen, als de organisatie pijn lijdt?
Iedereen kent wel een situatie op de werkvloer waarin geschreeuwd, gescholden, genegeerd en beschuldigd wordt. Dergelijk ‘grensoverschrijden
- 5 jul. 2023
- 5 minuten
De wereld in transitie vraagt om jou
Dit artikel benadrukt de complexe uitdagingen waar we momenteel mee geconfronteerd worden, zoals klimaatverandering en ongelijkheid, en de n
- 30 jun. 2023
- 1 minuten
'Optimisme is een werkwoord'
In deze aflevering praat hoofdredacteur Carla de Ruiter met Brian de Mello, collega hoofdredacteur en uitgever van The Optimist over optimis
- 22 jun. 2023
- 3 minuten
Ondernemen in de Wereld van Genoeg: allesbehalve ambitieloos
In een tijd waarin economische groei en winstmaximalisatie vaak als de ultieme doelen van ondernemerschap worden gezien, introduceer ik een
- 20 jun. 2023
- 4 minuten
Het effectief omgaan met giftig gedrag op de werkvloer
Giftig gedrag op de werkvloer is een veelvoorkomend probleem waar we ons niet altijd volledig van bewust zijn. We ervaren vaak wel de negati
- 15 jun. 2023
- 4 minuten
Wat is het verschil tussen impact maken en opschalen?
Afgelopen jaren heeft impact ondernemen een vlucht genomen. Impactondernemers combineren het streven naar een duurzame en sociale wereld met
- 13 jun. 2023
- 1 minuten
Jonathan Karpatios en Xander Meijer over ons voedselsysteem
"Je bent wat je eet!" Dat is de stelling van Jonathan Karpatios en Xander Meijer. Jonathan is topkok en ondernemer, Xander werkt aan duurzam
- 9 jun. 2023
- 3 minuten
Hoe merk je dat een organisatie verwaarloosd is?
De afgelopen jaren heb ik veel teams en organisaties mogen helpen bij herstel van verwaarlozing om vanuit daar te bouwen aan de toekomst....
- 6 jun. 2023
- 4 minuten
Quiet Quitting in het klein met grote gevolgen
Quiet quitting, er wordt de laatste tijd veel over geschreven. Wat het is. Wat de positieve kanten ervan zijn.
bottom of page