top of page
  • Foto van schrijverCarla de Ruiter

Plezierige winst, verandermanagement in de praktijk door Ineke WalravensKan je ook plezierig werken aan winst? Met die opgave startte Ineke Walravens ooit aan een interim opdracht. Ze schreef er een boek over en deelt daarin niet alleen theorie maar ook tal van interessante praktijkvoorbeelden.

 

Over de auteur

Ineke Walravens is interim-manager en executive (team-)coach. Ook is ze een ervaren commissaris. Na een carrière bij Unilever leidt zij al meer dan 25 jaar mensen en organisaties door veranderende omstandigheden.

 

Interim praktijk

De praktijk en werkwijze van een interim-manager zijn meestal heel persoonlijk, afhankelijk van iemands ervaring en de branche waarin iemand werkt. Het mooie aan dit boek is dat de vele tips die de auteur geeft, op vrijwel elke branche toepasbaar is. De 10 praktijkvoorbeelden geven een mooi inkijkje in de werkwijze van de auteur. Bij de start van een opdracht zit zij soms urenlang in de wachtkamer (als het om een zorginstelling gaat) en praat met patiënten. Zo komt zij enorm veel te weten over het functioneren van de organisatie.


‘Gebruik je logische, boerenverstand’ of ‘vraag het de patiënt of klant. Zij weten heel goed waar je ze blij mee kunt maken’.

 

Talloze tips

Het boek staat vol met tips die zij deelt na elke casus die zij beschrijft. Dat haar tips logisch zijn en soms ontwapenend viel mij meteen op. ‘Gebruik je logische, boerenverstand’ of ‘vraag het de patiënt of klant. Zij weten heel goed waar je ze blij mee kunt maken’.

 

Vijf-fasen-aanpak

De aanpak die beschreven wordt bestaat uit vijf fasen:

1.     Met elkaar praten;

2.     Strategie bepalen;

3.     Alles aanpakken;

4.     Werk centraal stellen;

5.     Samen blijven leren.

 

Deze aanpak of stappenplan is heel handig als je verandermanager bent of interim-manager en je bent op zoek naar inspiratie. Misschien ben je vastgelopen in je dagelijkse praktijk? De talloze voorbeelden en dit handige stappenplan laten je in een oogwenk zien waar je winst kunt behalen.

 

Doe-boek

Het grote pluspunt van dit boek is dat het vooral een doe-boek is en wat minder een theoretisch boek over leidinggeven. Dat maakt dat het zeker geen saai boek is geworden maar eentje vol herkenning. Je leest het in een paar uurtjes uit en de talloze mooie foto’s en illustraties maken dit een waardevol boek.

 

Info en bestellen:

Plezierige winst, verandermanagement in de praktijk

Ineke Walravens

ISBN 9789082154139

Uitgeverij: Walravens Associates B.V.

€ 36,50

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


Nieuwe artikelen

bottom of page