top of page
  • Foto van schrijverAnnemieke Bervoets

Leef 265! door Mary Alice Arthur


Heb je weleens bewust nagedacht over hoe verhalen werken? Je deelt verhalen met vrienden en collega’s, hebt gesprekken met familie en hoort verhalen uit de politiek, religie of de media. Iedere dag word je overspoeld met verhalen die je vermaken, doen nadenken of iets leren en die soms voor altijd in je hoofd blijven wonen. En dat niet alleen, ook jijzelf bent een knooppunt van verhalen die je weer deelt met anderen.


Al deze verhalen kunnen verdelen of bruggen bouwen. Ze helpen je of ze houden je klein. Je kunt vastzitten in een verhaal of erboven uit stijgen. Zo heeft iedereen een eigen verhaal te vertellen. Jouw verhaal komt veelal voort uit jouw cultuur en omgeving, hoe je bent opgegroeid en jouw interpretatie van de dingen die in je leven gebeuren. De verhalen die je hoort en die je blijft herhalen kunnen een enorme impact hebben op hoe je je voelt. Verhalen geven betekenis aan het verleden en hebben invloed op hoe je in de toekomst stapt. De kracht van verhalen op ons dagelijks leven is dan ook groot.


Je leert te luisteren naar de verhalen die je hoort, duikt in je eigen verhalen en schrijft de verhalen die jouw toekomst vormgeven.

In Leef 365! neemt Mary Alice Arthur je een jaar lang mee in die kracht van verhalen. Niet om je te betoveren met mooie woorden of te vluchten van de realiteit, maar om verhalen te activeren die jou naar een sprankelende toekomst leiden.


Op verhalenontdekkingsreis

Welke verhalen zorgen ervoor dat jij opbloeit? Waar zetten jouw verhalen je klem? Hoe kunnen verhalen je helpen om nieuwe wegen in te slaan en van daaruit naar een hoger plan te komen? Het zijn slechts een handjevol van de vragen die je in Leef 365! gaat onderzoeken. Iedere week, een jaar lang, ga je op ontdekkingsreis naar hoe verhalen in jou en om je heen werken. Je leert te luisteren naar de verhalen die je hoort, duikt in je eigen verhalen en schrijft de verhalen die jouw toekomst vormgeven. Tussendoor leer je nog beter te kijken naar hoe verhalen in de wereld en tussen mensen onderling eigenlijk werken.


Hoewel de hoofdstukken niet lang zijn, vraagt Leef 365! wel echt de nodige aandacht. De opdrachten gaan snel de diepte in en vragen bewustzijn en tijd om mee aan de slag te gaan.

Mary Alice Arthur – die zichzelf verhalenactivist noemt – neemt je systematisch mee op de door haar uitgestippelde verhalenontdekkingsreis. Iedere week staat er een vraag of thema centraal dat start met een inspirerende quote, waarna je op het thema verder wordt geprikkeld. Vervolgens krijg je enkele opdrachten om je bewustzijn verder te ontwikkelen of juist actie te ondernemen en een nieuwe routine te ontwikkelen. Tot slot eindigt iedere week met een aantal suggesties voor verdiepende video’s, boeken of films om nog meer over het thema te leren.


Transformeer de verhalen die jou vormen

Hoewel de hoofdstukken niet lang zijn, vraagt Leef 365! wel echt de nodige aandacht. De opdrachten gaan snel de diepte in en vragen bewustzijn en tijd om mee aan de slag te gaan. Vrijwel al je zintuigen worden aan het werk gezet en je wordt continu gevraagd goed om je heen te kijken en luisteren en dieper in jezelf te graven. Het boek is dan ook echt een werkboek. Een wekelijks momentje voor jezelf om te luisteren, te lezen, te leren en stap voor stap te transformeren. Je keert je gedurende dit jaar een aantal keer naar buiten en weer terug naar binnen, met als doel om je bewust te maken van de invloed die verhalen op jouw leven hebben. Wanneer je dat bewustzijn hebt, leer je ook om de regie daarop in eigen handen te nemen.


Jij hebt met Leef 365! de keuze en de handvatten om bewust en actief de verhalen vorm te geven die jou vormen. Het is een uitdaging, maar wel een hele mooie. Want één ding is zeker: als je eenmaal het leven van een verhalenverteller leeft, zal je leven nooit meer hetzelfde zijn.


Informatie

Leef 365! door Mary Alice Arthur

ISBN 9789089840257

Uitgeverij: Heart Media

260 pagina's

Paperback


26 weergaven

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


Nieuwe artikelen

bottom of page