Artikelen

De zeven sluiers, een dans van geliefden

In het taoïsme en andere spirituele stromingen gaat men ervan uit dat het lichaam zeven energetische sluiers heeft die het beschermen tegen de buitenwereld. Wanneer je bijvoorbeeld opeengepakt in de metro staat met natgeregende mensen waarvan de helft net gerookt heeft, is het prettig wanneer je je daarvoor kunt afsluiten. De zeven sluiers helpen daarbij. Ook en met name op seksueel gebied spelen de zeven sluiers een belangrijke rol.

“Volgens bepaalde sjamanistische wetten creëert het hebben van seks als je all the way gaat, dus tot en met de zevende sluier, een energetische verbinding die vier tot zeven jaar duurt. Het is dus zaak om er heel zorgvuldig mee om te gaan.”

De zeven sluiers en de liefde

De seksuele daad is op alle niveaus de meest intieme daad die mogelijk is tussen twee mensen. Penetratie brengt twee lichamen zo dicht bij elkaar als de fysieke grenzen toelaten. Op zielsniveau kan een intense uitwisseling plaatsvinden die je kunt ervaren als een diepe versmelting. Volgens bepaalde sjamanistische wetten creëert het hebben van seks als je all the way gaat, dus tot en met de zevende sluier, een energetische verbinding die vier tot zeven jaar duurt. Het is dus zaak om er heel zorgvuldig mee om te gaan.

De dans van de geliefden

Seks begint eigenlijk al bij het eerste oogcontact. Wat er vervolgens ontstaat is een dans die verschillende fases doorloopt en uiteindelijk leidt tot het ultieme doel: de zevende sluier. De zeven sluiers zijn ervoor om dit uiterst delicate gebeuren in goede banen te leiden, eigenlijk vooral door het proces te vertragen.

“Er is geen haast, er is geen moeten, er is geen verplichting, er is alleen een luisteren naar het zachte ruisen van de zeven sluiers, die zich vertalen in subtiele gevoelens van verlangen, tederheid en genot, of soms juist afstandelijkheid en koelte.”

Wanneer de zeven sluiers gerespecteerd worden, worden ze één voor één, heel voorzichtig, met het grootste respect, betreden. Pas wanneer een bepaald niveau van intimiteit ten volle is ervaren, wijkt de volgende sluier. Er is geen ongeduld of wilskracht aanwezig bij deze manier van vrijen. Er is geen haast, er is geen moeten, er is geen verplichting, er is alleen een luisteren naar het zachte ruisen van de zeven sluiers, die zich vertalen in subtiele gevoelens van verlangen, tederheid en genot, of soms juist afstandelijkheid en koelte. Er is geen garantie of belofte dat een bepaalde fase tot de volgende leidt. De zeven sluiers zijn er juist voor om te garanderen dat je je nog kunt bedenken als je halverwege beseft dat dit toch niet zo’n goed idee was. Je mag altijd stoppen!

Het ritueel van de Zeven Sluiers

De zeven sluiers waarborgen het vermogen om volledig aanwezig te zijn tijdens het vrijen. Ze garanderen dat er geen schade ontstaat in het proces. Je kunt het ritueel van de Zeven Sluiers gebruiken om de relatie met een nieuwe partner te initiëren, maar het kan ook binnen een bestaande relatie je seksleven naar een hoger niveau tillen, oude wonden genezen en patronen doorbreken. Soms is het juist de aanwezigheid tijdens het vrijen die je doet beseffen dat je eigenlijk NIET wilt vrijen, wat een heel bevrijdend inzicht kan zijn.

Wanneer je na een aantal, soms vele, jaren ervaring met seks ervoor kiest om het ritueel van de Zeven Sluiers alsnog aan te gaan zul je bij iedere fase herinneringen tegenkomen. Het is alsof de sluiers alles onthouden wat er ooit met ze gebeurd is. Je seksuele verleden wordt zichtbaar zo gauw de sluiers zichtbaar worden. In wezen maak je een heel nieuw begin. Door bij iedere fase net zolang stil te staan tot je er helemaal van kunt genieten, zonder dat er nog beelden of emoties opkomen, genees je de wonden uit het verleden. De sluier krijgt weer haar rechtmatige plaats en functie terug in de energetische werkelijkheid.

Een nieuwe manier om de liefde te bedrijven

Wat het ritueel van de Zeven Sluiers van je vraagt, is geduld en toewijding, zowel ten aanzien van jezelf als van je partner. Het is moeilijk om te wachten of te stoppen als je opgewonden bent, maar daar gaat het juist om. Door de Zeven Sluiers leer je af om te forceren en ontstaat er een veel subtielere manier van de liefde bedrijven, één waarbij je langzaam maar zeker je gevoeligheid vergroot en het spectrum van wat je kunt beleven en ervaren uitvouwt.

De oorspronkelijke tijd voor De Zeven Sluiers is zeven maanden, waarbij je het ritueel bij Volle Maan start en bij iedere nieuwe Volle Maan een stap verder gaat. Dat wil zeggen dat je een maand lang vrijt terwijl je de grenzen van de betreffende fase respecteert en die grens niet overschrijdt, hoe graag je ook wilt. Je kunt er van tevoren ook voor kiezen het ritueel te verkorten tot zeven weken of zelfs zeven dagen, wat op zich geen probleem is, maar wat uiteraard wel het verloop en de diepgang verandert. Belangrijk is dat je iets aangaat waar je je beiden aan kunt houden. Nog belangrijker is dat je je partner volledig vertrouwt, anders kun je er beter niet aan beginnen.

Dit zijn de Zeven Sluiers

De Eerste Sluier – Handen en gezicht

Je bent volledig gekleed. De intimiteit wordt beperkt tot het aanraken van handen, gezicht en haar. Zoenen mag, maar niet op de mond. Behalve huidcontact is oogcontact ook heel belangrijk. Verken elkaars gezicht en handen met al je zintuigen. Vertel elkaar wat je ziet, wat je voelt en wat je ruikt. Ook je stem heeft een enorm sensueel bereik. Gebruik het.

De Tweede Sluier – Door de kleren heen

Bij de tweede sluier breid je de actieradius uit van gezicht en handen naar de rest van het lichaam, behalve de genitaliën, billen en borsten. Je bent nog steeds volledig gekleed. Zoenen op de mond kan nu wel, tongzoenen nog niet. Je raakt elkaar aan door de kleren heen. Je zult merken dat er een wereld voor je opengaat wanneer je op deze manier het afwisselende landschap van het lichaam betreedt. Blijf ook je ogen, je neus en je stem gebruiken. Er valt zoveel te beleven!

De Derde Sluier – Onder de kleren

Je hebt nog steeds je kleren aan, maar nu mag je ook met de handen onder de kleren. De tepels en de genitaliën blijven nog steeds buiten bereik. Het zoenen kan intenser worden, maar je gebruikt nog steeds geen tong. Deze fase is erg opwindend en vraagt veel zelfbeheersing. Het is uiterst belangrijk om niet verder te gaan voordat de tijd daarvoor aangebroken is. Leer spelen met de opwinding en het verlangen, leer de golfbewegingen kennen: de intensiteit ervan, maar ook het gemak waarmee de opwinding weer wegebt. Het doel van deze fase is om de dwingende kracht van opwinding helemaal los te laten en te merken hoe makkelijk dat eigenlijk is.

De Vierde Sluier – Ondergoed aanhouden

Dit is de fase waarin de naaktheid ineens veel groter wordt. De kleren mogen uit, op het ondergoed na. Geniet van het uitkleden, neem er de tijd voor. Ook tongzoenen mag nu, alleen de genitaliën zijn nog steeds verboden terrein. Je zult wellicht merken dat het tongzoenen en het stimuleren van de tepels het meest verleidelijk zijn in deze fase, maar waak ervoor dat dat het enige wordt wat je doet. De vierde sluier doet de temperatuur stijgen, de sappen stromen en biedt ruimte voor grote passie.

De Vijfde Sluier – Heavy petting

Beide lichamen zijn opgewarmd en in staat van opwinding. Het huidcontact en de aanraking worden nu uitgebreid tot het hele lichaam, inclusief de vagina en de penis. Het enige wat je in deze fase nog niet doet is penetratie en klaarkomen voor de man. De vrouw kan wel één of meerdere orgasmes hebben, maar het hoeft niet. Maak het in ieder geval niet tot doel van deze sluier. Voor de vrouw is dit met name een belangrijke fase omdat ze tijd en ruimte krijgt om haar opwinding te laten stijgen in haar eigen tempo, terwijl de man ervoor zorgt dat hij geen orgasme heeft. Vrouwen die moeite hebben met het bereiken van een orgasme of het ervaren van opwinding zullen merken dat de vijfde sluier hun redding is.

De Zesde Sluier – Penetratie

Dit is de sluier die de ultieme droom vertegenwoordigt: de penetratie. Shivalingam. Alles mag, behalve ejaculeren in het vaginakanaal. De penetratie moet dus op een orgasme-vermijdende manier plaatsvinden. Ook ‘voor het zingen de kerk uit’ is geen optie. Dit is wellicht een volkomen nieuwe ervaring, penetreren zonder orgasme, dus speel, onderzoek, ervaar en kijk hoe het voelt om in een vrouw te zijn zonder een orgasme na te streven, wellicht zelfs zonder opgewonden te zijn, wellicht je erectie te voelen verdwijnen terwijl je in haar bent en kijk als vrouw hoe het voelt om op die manier te vrijen. Deze fase biedt een sensationeel spectrum aan mogelijkheden.

De Zevende Sluier – Ejaculeren in het vaginakanaal

Bij de zevende sluier is de intimiteit en intensiteit optimaal, de nabijheid is zo groot mogelijk en de laatste sluier die nog tussen jullie in is wordt nu betreden: de man heeft een orgasme terwijl hij de vrouw penetreert en ejaculeert in het vaginakanaal. De magie van deze handeling zit hem in het feit dat het zaad van de man kan versmelten met het eitje in de vrouw. Deze versmelting op fysiek niveau representeert het vermogen om ook op zielsniveau en op geestelijk niveau volledig te versmelten, volledig één te worden.

______________________________________________________________

Dit artikel is een zeer ingekorte versie van het laatste hoofdstuk uit ‘Visie op seks’, een boek over seksuele bewustwording van Sanne Burger. Dit boek en het uitgebreide hoofdstuk kun je gratis lezen via www.sanneburger.com.

Dit is deel 10 uit de 12-delige serie ‘Liefde en seksualiteit’.

Sanne Burger (1966) is auteur voor Pioniers Magazine en schrijft over liefde, relaties en seksualiteit. Zij is schrijfster, healer en lerares. Ze geeft les in Tao Training, Qigong en Ancient Thai Massage. Daarnaast geeft ze individuele coaching. Momenteel woont en werkt ze in Peru.