Artikelen

Worden wie je altijd al was

In mijn laatste column schreef ik dat ik één deur vergat open te doen om mijn roeping te vinden, de deur naar het nu. Door de weerstand tegen het huidige moment, dat niet is zoals ik zou willen, te laten gaan kom ik in dit moment zoals het is. In dit moment is er geen zoektocht naar iets wat beter moet zijn. Het is goed zoals het is en ik ben goed zoals ik ben.

Zonder acceptatie en vertrouwen hield ik juist vast wat ik als onprettig ervoer in mijn leven. Door dankbare aanvaarding van het hier en nu, wordt de blokkade weggenomen die ervoor zorgt dat de energie niet vrij kan stromen. Het gaat er om dat je iets wenst zonder gehechtheid aan het eindresultaat en hierbij mag je alle hulp van het universum vragen.

“Hoe voelt dat, werk dat niet meer als werk aanvoelt?”

Werk dat niet als werk voelt

Ik ging me ondertussen focussen op hoe ik me dan zou willen voelen wanneer ik wél dat zou doen hier op aarde wat in lijn is met wie ik ben. Hoe voelt dat, van betekenis zijn en dat doen waarvoor ik hier ben? Hoe voelt het dat mijn werk is afgestemd op wie ik ben? Hoe voelt dat, mijn potentieel leven? Hoe voelt dat, werk dat niet meer als werk aanvoelt? Ik stel me dan voor dat ik in mijn kracht sta. Dat ik straal. Dat ik me dankbaar voel. Dat ik mij blij voel omdat ik anderen help bij hun bewustzijnsontwikkeling en groei. Ik voel me in verbinding met alles en iedereen om mij heen.

Wat wil het leven van mij?

Ik probeerde het leven niet meer naar mijn hand te zetten en ging meer kijken naar de boodschap “wat wil het leven van mij?”Op een avond viel alles ineens onverwacht samen. Mijn passies, talenten, kennis en levenservaringen gaan samenkomen in mijn droombaan. Ik ga reis- en coachprogramma’s samenstellen en combineren in een vorm die helemaal bij me past, met mijzelf als ‘gids’ tijdens de reis. Het wordt een reis waarin het contact met jezelf en terug naar het NU gaan centraal staan omdat juist hier in het nu de kracht ligt voor werkelijke verbinding met jezelf en met anderen, voor acceptatie, bewustwording, intuïtie, creatie en vernieuwing. We hoeven niet meer te doen dan gewoon te zijn, bewust van wat we voelen en ervaren: er mee zijn zonder (zelf)oordeel. Met liefde mooie en minder mooie kanten van jezelf en het leven kunnen omarmen, dat is de sleutel naar het nu en de kracht die daarin huist, zal worden getransformeerd om jou de mooiste versie van jezelf te worden en jouw potentieel tot bloei doen komen. Daarin ga ik een gids worden. We maken een innerlijke reis OP reis.

Van binnen naar buiten

Sinds ik weet wat ik ga doen, word ik gecoacht om mijn plannen uit te werken en vorm te geven, doelen te realiseren en een ondernemingsplan te schrijven. Zakelijke groei en persoonlijke groei gaan samen. Wat heb ik op persoonlijk vlak nodig om mij zakelijk te kunnen ontwikkelen? Mijn antwoord hierop is: “zijn wie ik ben.” Om het plan volledig tot zijn recht te laten komen, is het belangrijk dat het aansluit bij mij als persoon, bij wie ik ben en wat ik wil uitdragen. Het mag helemaal mijn idee worden, zo staat het dichtbij mij, sta ik in mijn eigen kracht en kan ik het van binnenuit naar buiten uitdragen. Als ik mijzelf toesta volledig te zijn wie ik ben, zal ik zakelijk ook groeien door het zelfvertrouwen dat ik daarmee uitstraal.

“Het wordt tijd, tijd dat ik in mijn licht ga staan en straal!”

Zijn wie ik ben, maar wie ben ik dan? Heeft iedereen niet dat diepe verlangen: om te zijn wie je bent? Gewoon zijn, jou zijn, zonder verantwoordingen af te leggen en/of andermans verwachtingen na te leven in plaats van jouw leven te leven? Zonder dat je andermans bevestiging nodig bent om jezelf goed te voelen? Weet jij nog wel wat jij eigenlijk wilt? En wie jij bent?

In het licht

Ik deed een oefening. Ik tekende een mooie zon van warmte, licht en liefde en in het midden schreef ik ‘zijn wie ik ben.’ Eerst schreef ik alle positieve en later ook mijn minder positieve eigenschappen op. Terwijl ik ze opschreef, werd ik mij er van bewust dat ik voor sommige eigenschappen wegloop. In deze eigenschappen wijs ik mezelf af, ik keur het gedrag af dat ik vertoon en straf mezelf ervoor door als het ware een preek naar mezelf te houden. Allerlei negatieve gedachten over mezelf volgen en zo raak ik al gauw in die negatieve cirkel naar beneden waar ik maar moeilijk uit kom. Op het moment dat deze eigenschappen in het licht van de zon komen te staan, verandert er al meteen iets in hoe ik met mezelf om ga en naar mijzelf kijk. Ze staan volledig in het licht en ervoor weglopen kan niet meer. Doordat het zonlicht er nu over schijnt, neemt zelfliefde zijn plaats in. Ik kijk met meer compassie naar mezelf en omarm mijn minder mooie kanten, want ze zijn een deel van mij, deel van het veld van liefde waarin wij allemaal leven. Vanuit hier voel ik de verantwoordelijkheid mijn minder mooie kanten werkelijk te mogen omarmen, omdat ik mijzelf hiermee toesta mens te zijn. Vanuit mens-zijn, sta ik anderen toe dat ook te mogen zijn.

Het wordt tijd, tijd dat ik in mijn licht ga staan en straal! Ik kan niets anders doen dan het zonlicht over mijn schaduwkanten laten schijnen. Ze omarmen met mijn licht, mijn liefde, mijn warmte en mijn nieuwsgierigheid. Het een kan niet zonder het ander. Zonlicht leeft met schaduw. Het heeft elkaar nodig.

Want uiteindelijk, achter de schermen van wie wij denken te zijn, zijn we allemaal één en dezelfde. Met allemaal onze eigen unieke bijdrage en wat hebben we elkaar hierin nodig. ‘Het mooiste dat je in je leven kunt worden is jezelf,’ las ik afgelopen week op Facebook, een uitspraak van een kind. Voor mij is dat ook zo puur en waar: jezelf worden, worden wie je altijd al was!

Suzanne Beunk is auteur voor Pioniers Magazine. Zij reist de wereld over zonder vastgesteld plan vooraf. Zij neemt lezers mee op reis door columns te schrijven over haar ervaringen op haar reis. Suzanne ondervindt hoe het is om alle zekerheden los te laten en de rijkdom in haarzelf, haar thuis, te ontdekken. Een reis die je meeneemt in de wereld van Zijn. Suzanne is effortless coach vanuit haar praktijk "Be Effortless"