Artikelen

Weet je zeker dat je creëert waar je naar verlangt? Kies voor vreugde!

Mijn hart riep om meer vervulling in mijn leven en tegelijkertijd om tevredenheid met wie ik nu ben en wat ik nu heb. Mijn hart wil mijn potentie zien bloeien en groeien. Het mag gezien worden, geleefd worden. Het mag uitgedragen en gedeeld worden.

Ik heb de keuze gemaakt om vanaf nu te kiezen voor dat wat mij werkelijk plezier en vreugde geeft. Ik laat los wat niet meer bij mij past. Ik stap in mijn kracht en creëer het leven dat bij mij past. Sinds ik die keuze met volle overtuiging heb gemaakt, stroomt het weer in mij en buiten mij. Angst voor het onbekende is er nog wel, maar ik laat me er niet door leiden. Ik focus me op wat ik wens en tegelijkertijd ben ik tevreden en blij met wie ik nu ben en wat ik nu heb.

Gestalte geven aan verlangens

Ik leef inmiddels in Italië samen met mijn vriend en voorlopig blijf ik hier werken om mijn leven zo vorm te geven dat ik kan zijn wie ik ben en waarin mijn potentieel volledig tot haar recht komt. Een leven waar ik vanuit de kern van mijn hart en ziel mag werken en anderen mag helpen op weg naar hun mooiste leven.Van overleven naar moeiteloos leven. Van hart tot hart. Van ziel tot ziel. Met liefde en plezier.

“Sinds ik mij focus op wat ik wél wil en voel hoe dat voelt, zend ik uit wat ik verlang en schep ik de ruimte om het verlangen in dezelfde vibratie terug te laten komen.”

Mijn diepe verlangen om werk te doen dat niet als werk aanvoelt, werk dat mij tot in mijn ziel vervult, begint nu eindelijk vorm te krijgen. Dit verlangen heb ik denk ik al zolang ik ben afgestudeerd. Ik ben nooit helemaal happy geweest met het werk dat ik deed. Waarom wordt het verlangen dan nu pas werkelijkheid?

Voordat mijn verlangens werkelijk gestalte kregen, was ik gefocust op wat ik niet wilde: “ik wil geen werk dat mij energie kost en waarin mijn potentieel niet tot haar recht komt.” Sinds ik mij focus op wat ik wél wil en voel hoe dat voelt, zend ik uit wat ik verlang en schep ik de ruimte om het verlangen in dezelfde vibratie terug te laten komen.

Welk verhaal vertel jij jezelf?

Hoe meer je de weg daar naartoe vrijmaakt, hoe meer de  goddelijke bron waaruit wij allemaal voortkomen, om aandacht roept. De weg naar een vervullend leven waar je volop JA tegen zegt, is afhankelijk van welk verhaal jij jezelf vertelt, elke dag weer. Waar jij (on)bewust om vraagt, elke dag weer. Wanneer je denkt aan iets wat je verlangt, denk je vaak aan precies het tegenovergestelde. Je focust je vaak op de tegenovergestelde situatie waaruit de wens ontstond, in plaats van aandacht te geven aan de wens zelf. Bijvoorbeeld: Ik wil beter worden – ik wil niet ziek zijn. Ik wil financieel vrij zijn – ik wil geen geld tekort komen. Ik wil een ideale relatie krijgen – ik wil niet alleen zijn. Wat je denkt en wat je vervolgens krijgt, hebben dezelfde vibratie, het sluit naadloos op elkaar aan.

Elke gedachte die je aandacht geeft, groeit en wordt een groter deel van het mengsel van jouw vibraties. Of je nou een gedachte hebt die je wilt of een gedachte die je niet wilt, je aandacht nodigt het uit binnen in je ervaring. Het Universum is namelijk gebaseerd op aantrekking en omdat het hierop gebaseerd is, bestaat er geen uitsluiting. Alles hoort erbij. Als je dus iets ziet wat je zou willen ervaren en je richt je aandacht erop en roept  JA, dan neem je het op in je ervaring. Als je iets ziet wat je niet wilt ervaren en je richt je aandacht erop en roept NEE, dan neem je dat ook op in je ervaring. Dat is wat je uitzendt.

Gewoon tevreden zijn

In het begin had ik moeite met alle verlangens uitzenden die ik graag werkelijkheid zag worden. Het voelde namelijk als ‘nooit genoeg,’ ‘ondankbaarheid,’ gericht op ‘meer meermeer.’ Ik had toch een bed om in te slapen? Een dak boven mijn hoofd? Lieve mensen om mij heen?

Elk verlangen begint bij het uitzenden van een gerichte intentie op wat je wenst. Omdat ik continu het gevoel had dat ik gewoon maar tevreden moest zijn met wat ik had en tegelijkertijd gericht was op mijn tekorten kreeg ik precies dat terug, niet meer en niet minder, want dat was immers waar ik tevreden mee was! Ik kon mijn rekeningen amper betalen, ik werkte voor het geld en mijn zelfwaarde was laag omdat ik mijn potentieel niet op de juiste manier inzette. Gewoonweg omdat ik mijzelf niet waardig genoeg vond om in een overvloed van liefde, gezondheid, geluk, welzijn en geld te leven. De deuren naar deze overvloed hield ik onbewust dicht, door een verkeerd gerichte intentie, door een verkeerde focus en door de onbewuste overtuiging dat ikniet waardig genoeg was te mogen ontvangen wat ik verlangde.

Sinds de knop om ging

Het werd me ineens duidelijk waarom het aanvaarden van het huidige moment, het accepteren van dit moment zoals het is, zo belangrijk is om de fijne dingen van het leven naar je toe te trekken. Als het universum gebaseerd is op aantrekking en alles er dus bij hoort, dan heeft vechten of weerstand bieden tegen dit moment geen enkele zin en zwem je tegen de stroom in. De stroom van overvloed kun je zo nooit binnen laten. Je wensen worden wel gehoord, maar er kan geen reactie worden gegeven met overvloed. Je kunt geen JA zeggen tegen overvloed en dit ook ontvangen terwijl je onbewust onjuiste vibraties uitzendt!

Sinds die knop om ging en ik bewust werd dat ik alleen al door bepaalde beperkende gedachten te geloven mijzelf enorm tekort deed en mijn verlangen op deze manier niet kón ontvangen, ben ik mezelf gaan ervaren en aanvaarden zoals ik nú ben en met wat ik nu heb. Helemaal oké zijn met nu en de weerstand tegen wat is en/of niet is laten gaan. Ontspannen. De sluizen naar overvloed openden zich vanzelf. Ik kon al mijn verlangens en wensen in tevredenheid en dankbaarheid laten horen. Maak dus contact met je bronbewustzijn of hoe jij het zelf ook noemt. Dat veld dat niets liever wil dan dat jij volledig geniet van alle beschikbare en oneindige overvloed! Probeer jezelf maar voor te stellen als de ontvanger van deze stroom door je mee te laten voeren met de stroom van die krachtige rivier. Glimlach en probeer te aanvaarden dat je dit verdient. Ja, JIJ.

Ontdek het speelveld van de aantrekkingskracht

Voel jij je gezegend en verwacht je dat de stroom met al dat moois naar jou toekomt? Dan staan je sluizen open om te ontvangen. Voel jij je momenteel ongelukkig en heb je niet het gevoel dat mooie dingen jouw kant op komen? Dan is er sprake van weerstand en dit vraagt om het loslaten van gedachtepatronen die niet bijdragen aan de levenskwaliteit van jou en die van anderen. Sta stil bij wat je denkt en gelooft wanneer je weerstand voelt. Zonder tegenstribbelende gedachten zou je nu namelijk een volwaardige ontvanger van de stroom van overvloed zijn, want je bent er letterlijk een verlengstuk van, je komt er vandaan. Toen ik dit echt tot me door liet dringen, besefte ik dat ik de stroom van al het fijne, mooie en goede bén. Of ik het nou toesta in mijn leven of dat ik het (on)bewust tegenwerk, het goede blijft stromen en het wil niets liever dan dat ik het ontvang en haar intense vreugde ervan ervaar.

Het universum stuurt precies die vibratie naar jou terug die jij uitzendt, omdat het universum dat als aantrekkingspunt beschouwt. Wanneer jij iets wil aantrekken in je leven, kijk dan eens naar de gedachte die je erover hebt en het gevoel dat je erbij hebt. Klopt die gedachte met wat je zou willen ervaren? Hoe zou het voelen als je dat nu al zou ervaren? Hoe kun je je gedachte zo afstemmen op het gevoel dat je wilt ervaren? Ga er eens mee spelen en ontdek het speelveld van de aantrekkingskracht!

Je kunt altijd zelf de verantwoordelijkheid nemen om de overvloed naar je toe te laten stromen of niet. Je kunt je sluizen openen, of kiezen voor gedachten die je afsnijden voor wat je toekomt. Of je het nou toelaat of niet, het stroomt altijd naar je toe, zonder ophouden, in afwachting van een nieuw besluit vanuit jou. Net zolang tot jij je eigen sluizen opent en je met de stroom mee laat voeren. En geloof me, dat is een heerlijke reis!

Geïnspireerd op ‘Vraag en het wordt gegeven’ door Esther en Jerry Hicks.

Suzanne Beunk is auteur voor Pioniers Magazine. Zij reist de wereld over zonder vastgesteld plan vooraf. Zij neemt lezers mee op reis door columns te schrijven over haar ervaringen op haar reis. Suzanne ondervindt hoe het is om alle zekerheden los te laten en de rijkdom in haarzelf, haar thuis, te ontdekken. Een reis die je meeneemt in de wereld van Zijn. Suzanne is effortless coach vanuit haar praktijk "Be Effortless"