Winkelmand

Artikelen

Wat je voelt is niet altijd wat je denkt

Sta je op een kruispunt in je leven? Wil je ander werk dat echt bij je past? Is de relatie die je hebt wel de relatie die voor jou ideaal is? Het zijn maar een paar vragen, maar de keuzes die volgen op de vraag, kunnen levensveranderend zijn. Wat volg je dan? Je gevoel of je verstand of is er nog een andere mogelijkheid?

Klopt het als het goed voelt?

“Volg je hart” is een veelgehoorde kreet, maar het wekt de suggestie dat je volledig naar je gevoel luistert. Een plek in jou die ruimte geeft aan iets dat lang verborgen is gebleven. “Hartszaken kun je nu eenmaal niet beredeneren met je verstand”, hoor ik vaak zeggen door vrouwen die het roer om willen gooien. “Ik voel nu eenmaal dat ik dit moet doen”. Mij valt het op dat met name vrouwen zich makkelijk laten leiden door hun gevoel. Wanneer iets goed voelt, klopt het en is de keus gauw gemaakt. Ik ben hier geen voorstander van. Ik zal je uitleggen waarom.


Wil je de rest van dit artikel lezen? word dan lid!

Carla de Ruiter

Carla de Ruiter is hoofdredacteur en oprichter van Pioniers Magazine. Zij is directeur van de business school en mede-eigenaar van Servant-Leadership Solutions. Zij maakt van managers leiders. Momenteel schrijft zij aan het boek: "Pionierend Leiderschap, de creatieve uitdaging voor ons menselijk bestaan." Carla is ontwikkelaar van de filosofie die zij Pionierend Leiderschap noemt. Zij maakt zich hard voor maatschappelijke innovatie door pioniers samen te brengen en hen te stimuleren om vooral boven het maaiveld uit te steken met hun idealen voor een wereld die werkt. Met haar unieke visie maakt zij pioniers bewust van een dieper, vrijer, persoonlijk- en collectief potentieel, waarmee zij meer impact krijgen met hun idealen voor een betere wereld.