Artikelen

Wat je om je heen ervaart, is hoe jij de wereld ziet!

Deze week werd ik getroffen door een filmpje van Rob Greenfield, activist en avonturier. Hij is bij wijze van test de wereld rondgetrokken om te kijken of de wereld echt zo slecht is als de media pretenderen. Zonder geld, creditcard, tandenborstel of telefoon is hij op pad gegaan, met niet meer dan een paspoort en de kleren die hij aanhad. Hij komt in allerlei situaties terecht waarin mensen hem helpen en goed voor hem zijn. Hij draagt zelf een steentje bij en helpt ook anderen. De mensen die hij onderweg tegenkwam heeft hij dit filmpje laten maken.

[wcm_nonmember]
Wil je de rest van dit artikel lezen? word dan lid!
[/wcm_nonmember]
[wcm_restrict]

Voor mij toont hij aan dat wat je om je heen ervaart de spiegel is die de wereld je aanbiedt. Het laat je zien hoe jij je van binnen voelt. Dat vind je dan terug in hoe anderen op je reageren. Hoe mooi is het als je, in de geest van wat hij laat zien, iets kunt doen in de wereld dat werkelijk bijdraagt? Hoe is dat voor jou? Kan je zien dat hoe je bent op dat moment, is wat je ook weer terug krijgt van anderen om je heen? Of heb je regelmatig uitdagingen die je niet kunt relateren aan je eigen ontwikkeling?

 

 

[/wcm_restrict]

Carla de Ruiter

Carla de Ruiter is hoofdredacteur en oprichter van Pioniers Magazine. Zij is directeur en eigenaar van Servant-Leadership Solutions, dé opleider voor Dienend-Leiderschap. Het is haar missie om van managers leiders te maken.