Winkelmand

Artikelen

Wat als medewerkers in de zorg ruimer leren kijken?

Huilend zit zij naast mij en kijkt mij met een verbeten gezicht aan. “De vakantie is voorbij en ik moet weer naar huis”. Haar volgende snik wordt onderdrukt. Haar amandelvormige ogen kijken schuin gedraaid de andere kant op. “Wat is er aan de hand schat?”, vraag ik haar. Ze kijkt mij aan en zegt bang te zijn weer gepest te worden. Ik zie dat haar angst en bijbehorende gedachten maken dat ze in de war raakt. Even gaat het door me heen haar niet meer naar huis te brengen maar gewoon thuis te houden. Mijn plichtsbesef voor gemaakte afspraken doen mij echter wankelen en twee uur later pakken we de tassen, laden de auto in en rijden we naar de instelling waar Angie, mijn dochter met downsyndroom woont. “We zijn er”, zeg ik met gemixte gevoelens en we lopen samen het terrein op van de instelling waar ze woont.


Wil je de rest van dit artikel lezen? word dan lid!

Sonja Verberne

Sonja Verberne schrijft over de werking van onze hersenen, oude paradigma’s die van invloed zijn op ons persoonlijke en collectieve gedrag en hoe Emotional Freedom Techniques (EFT) een bijzondere methode is om vrij te worden van aloude programmeringen, zodat ieder die met haar werkt op pionierende wijze zijn/haar leven gezonder en met meer vervulling kan leven en zo een gezonde bijdrage kan leveren aan de wereld. Als moeder van Angie met het downsyndroom blijft haar liefde uit gaan naar alle innovaties die er binnen de zorg nodig zijn om deze hoog gevoelige mensen beter te kunnen begeleiden. Ze richt zich in haar werk als trainer, EFT behandelaar/transformatiecoach mede op ouders, verzorgers en instellingen rondom mensen met downsyndroom.