Evenementen

Training Zelfsturende teams en eigenaarschap
vanaf 2 juni 2021

Van stuurloze teams naar een goed geoliede organisatie!

 • ​Overweeg je om je teams meer zelfstandigheid te geven en op een andere manier leiding te geven?
 • Ben je al een tijd aan het worstelen met zelfsturende teams maar mis je het vertrouwen dat het goed zal gaan?
 • Ondervind je weerstand van je medewerkers en voelen zij zich teveel aan hun lot overgelaten?
 • Zijn er teveel informele leiders en zijn er regelmatig conflicten op de werkvloer?

​Hoe zorg je dat jouw medewerkers doen wat jij hoopt? Hoe krijg je het vertrouwen in de bijdragen van anderen?

Het is niet vreemd dat veel organisaties die zijn begonnen met zelfsturende teams daar na verloop van tijd mee ophouden en de oude vertrouwde kaders weer invoeren. We zien het regelmatig gebeuren. Vaak wordt dat als een reorganisatie gebruikt of als een bezuinigingsmaatregel en wordt de management laag eruit gehaald. Wat ontbreekt is voldoende kennis en ervaring met hoe je medewerkers begeleidt bij zo’n drastische verandering in je organisatie en hoe je zelf als leider een andere kijk op leiderschap nodig hebt.

​Wil jij dat jouw organisatie gedegen aan de slag gaat met zelfsturende teams en eigenaarschap en je organisatie floreert?

Neem dan deel aan deze training. We leggen de toepassing van Servant-Leadership uit en hoe deze kan resulteren in een grote toename van zelf-leiderschap en eigenaarschap op alle niveaus.

​Om een succes te maken van je organisatie door Servant-Leadership is het belangrijk dat je de 10 gouden tips voor een geslaagde implementatie van zelfsturende teams leert hanteren binnen je organisatie. (je kunt deze downloaden vanaf de homepage). Daarnaast is het van het grootste belang dat je op adequate wijze jouw leiderschap verlegd naar de medewerkers en dat je weet welk gedrag jouw medewerkers motiveert en inspireert om zelf te sturen.

​Deze training geeft je:

 • ​Zicht op wat zelfsturing en eigenaarschap is;
 • Inzicht in de karakteristieken en gedragskenmerken van Servant-Leadership;
 • Inzicht in het implementatieproces;
 • Inzicht in het hanteren van de Cultuur- en Leiderschap Cyclus;
 • Antwoord op de vraag wat je met de managers doet, die je bij zelfsturing niet meer nodig hebt;
 • Handvaten hoe controle en beheersing worden losgelaten en plaatsmaken voor vertrouwen.

Organisatie:

Business School Docent:

De training wordt begeleid door Daan Fousert. Daan is al uit 40 jaar werkzaam in het vakgebied personeelsmanagement en organisatie- ontwikkeling (P&O) en leiderschap. Voor Daan heeft de balans tussen mens en bedrijf in zijn vak altijd centraal gestaan en hij heeft zijn verbazing nooit onder stoelen of banken geschoven dat leidinggevenden zich niet beter bewust zijn van het zakelijk nut van de factor mens. Mensen succesvol maken betekent dat zij zowel emotioneel, fysiek, sociaal, mentaal als spiritueel in balans moeten zijn. De ‘softe’ factor mens is een keihard concurrentie-instrument en bovenal een sleutel tot succes van iedere organisatie.

Vanuit die optiek heeft Daan hoge P&O-posities bekleed en zware veranderingsprocessen geleid bij onder meer General Electric, Quaker Oats, Campbell Biscuits Europe, Fokker, Compaq en Ericsson. Vanaf 2000 is Daan zelfstandige en zijn zijn aandachtsgebieden: cultuur en leiderschap als bewustwordingsproces bij leidinggevenden; P&O professionalisering en Servant-Leadership, in de zin van waarden gedreven leiderschap.

​Van zijn hand verschenen de volgende boeken: Zelfmanagement (1995) en Zelfsturende teams (1996). Zijn derde boek P&O, passé en overbodig?, uitgekomen in augustus 2000, is door het tijdschrift PW gekozen als beste P&O boek van dat jaar. In 2001 is het boek ook op de Amerikaanse markt uitgebracht. Ook schreef Daan het complete boek “Dienend Leiderschap, dát werkt! en Nooit meer de baas.

​Praktische details:

Data 2021:

 • dag 1: 2 juni
 • dag 2: 3 juni
 • dag 3: 4 juni

​Locatie: Seats2meet Amersfoort CS

​Groepsgrootte: maximaal 12 deelnemers

​Investering: € 1450,- p.p excl. BTW (inclusief maaltijden en koffie/ thee).

​Aanmelden: Wil je deelnemen aan deze training? Meld je dan aan. Ben je betalend lid van Pioniers Magazine? Dan ontvang je 10% korting op de totaalprijs. Vermeld dit bij je inschrijving.

Carla de Ruiter

Carla de Ruiter is hoofdredacteur en oprichter van Pioniers Magazine. Zij is directeur en eigenaar van Servant-Leadership Solutions, dé opleider voor Dienend-Leiderschap. Het is haar missie om van managers leiders te maken.