Artikelen

Probeer niet te leven, maar leef!

‘The flower doesn’t dream of the bee. It blossoms and the bee comes.’ – Mark Nepo

De intelligentie van de natuur functioneert moeiteloos, wrijvingsvrij, spontaan. Ze is niet-lineair, intuïtief, holistisch en voedend. Als je in harmonie bent met de natuur, kennis hebt van je ware ik, kun je de wet van de minste weerstand benutten. Wanneer je acties worden gemotiveerd door liefde, gaat dit proces voor je werken, ga je met de stroom mee.

Je kunt het vergelijken met stromend water. Stromend water volgt als vanzelf het pad van de minste weerstand, gedreven door de zwaartekracht. Elk ander pad zou meer wrijving hebben veroorzaakt en wordt automatisch niet genomen. Het water gaat recht op haar doel af: het laagste punt dat ze kan bereiken. Dit geldt ook voor jouw leven. Als jij je richt op je bestemming, als je doel helder is, dan zal de weg om daar te komen zich voor je ontvouwen terwijl je steeds dichterbij komt.

In mijn vorige artikel schreef ik over (on)bewust keuzes maken. Hoe we op onze persoonlijke frequentie afgesteld kunnen zijn en hoe we onze eigen dans kunnen vormgeven door bewust keuzes te maken vanuit intuïtie, en hiermee weer de juiste input vormen voor een volgende keuze, actie en gevolg cyclus. Er zijn drie onderliggende thema’s die je helpen om deze juiste respons toe te passen en met die vrije stroom mee te gaan.

Acceptatie – Dit moment is zoals het is

Dit moment is zoals het is omdat het hele universum is zoals het is. Zeg tegen jezelf “vandaag accepteer ik de mensen, situaties, omstandigheden en gebeurtenissen zoals ze zich voordoen. Dat betekent dat ik weet dat dit moment is zoals het moet zijn, omdat het hele universum is zoals het moet zijn.”

Je accepteert de dingen zoals ze zijn, niet zoals jij je in dit moment zou wensen. Je kunt wensen dat de dingen in de toekomst anders zijn, maar in dit moment moet je de dingen accepteren zoals ze zijn, volledig. Het niet accepteren van de dingen zoals ze zijn, betekent dat je in gevecht bent met de realiteit. Het aanvaarden van de werkelijkheid plaatst je in de beste positie om er iets aan te veranderen.

Verantwoordelijkheid – Kies hoe jij jou werkelijkheid interpreteert

Als je de dingen kunt accepteren zoals ze zijn, ben je in staat om verantwoordelijkheid te nemen voor je situatie en voor alle gebeurtenissen die je als problemen ziet. Verantwoordelijkheid betekent niets of niemand de schuld geven van een situatie waar je in zit, ook niet jezelf. Wanneer jij je gefrustreerd voelt over een persoon of situatie, vergeet dan niet dat je niet reageert op die persoon of situatie, maar op je gevoelens over die persoon of situatie. Het zijn jouw gevoelens en gevoelens zijn niet de schuld van iemand anders. Je hoeft dus niet te wachten tot een ander de situatie verbetert, maar je kunt je direct tot de oplossing wenden. Zo kan elke vervelende situatie een leermeester worden. Het kan een gelegenheid zijn tot het creëren van iets nieuws en moois. De werkelijkheid is een interpretatie en als je ervoor kiest de werkelijkheid op deze manier te interpreteren heb je veel mogelijkheden tot transformatie en groei.

Ontspan je lijf, laat weerstand gaan

Voel geen behoefte je gekozen acties te rechtvaardigen of verdedigen. Het verdedigen van je handel- en zienswijze veroorzaakt alleen maar meer wrijving. Blijf openstaan voor alle standpunten en houd je niet star vast aan één ervan. Als je consequent ophoudt met strijden en tegenstand bieden, zul je het huidige moment volledig kunnen ondergaan.

Door de weg van de minste weerstand te volgen en de juiste bewuste respons op wat er gebeurt te geven, breng je het beste resultaat voor alle betrokkenen tot stand. Het laat de energie moeiteloos doorstromen. Intenties en wensen kunnen heel goed het universum worden ingebracht in deze fase van de reeks. In het volgende artikel ga ik daar verder op in!

*Dit artikel is geïnspireerd op de volgende boeken: ‘Moeiteloos’, van Gerard Meerstadt en ‘De zeven spirituele wetten van succes’, van Deepak Chopra.

Suzanne Beunk is auteur voor Pioniers Magazine. Zij reist de wereld over zonder vastgesteld plan vooraf. Zij neemt lezers mee op reis door columns te schrijven over haar ervaringen op haar reis. Suzanne ondervindt hoe het is om alle zekerheden los te laten en de rijkdom in haarzelf, haar thuis, te ontdekken. Een reis die je meeneemt in de wereld van Zijn. Suzanne is effortless coach vanuit haar praktijk "Be Effortless"