Winkelmand

Artikelen

Politici zijn niet te vertrouwen….

Ze zitten alleen maar op hun plek vanwege het geld of de macht. Ze komen hun beloften niet na. Ze laten nooit meer iets van zich horen. Ze zitten er vooral voor hun eigen belang. Ze spreken nooit de waarheid. En als iets geheim moet blijven, lekken ze het juist wel. En o ja, ze hebben geen idee wat gewone mensen beweegt en bezighoudt.

Zo alsjeblieft, zo maar even de oordelen van een groeiende groep mensen over “de politici”. En alleen al het feit dat je besluit om raadslid (zoals ik) of Statenlid te worden, om over Tweede Kamerlid nog maar even niet te spreken, geeft sommige mensen het idee dat je niet te vertrouwen bent.

Vooroordelen

Nu ben ik misschien naïef, maar ik ben een van die mensen die echt de politiek in is gegaan met het idee dat ik iets voor mensen zou kunnen betekenen. Als volksvertegenwoordiger. Met mijn idealen en ideeën. En toch zijn er dan mensen die gewoon besluiten dat je niet te vertrouwen bent. Zonder dat ze je kennen. Omdat ze een keer twee weken niets van je horen. Omdat je niet hardop hun naam roept in de raadszaal. Omdat je even geen woordvoerder bent op hun favoriete onderwerp. Omdat…..ja, waarom eigenlijk? Omdat je “een politicus” bent, brr..

Nu zit er echt wel een kern van waarheid in die vooroordelen en echt, ik ken die voorbeelden ook.  Ik wil daar afstand van nemen en er al helemaal niet mee geïdentificeerd worden, maar dat blijkt niet altijd zo simpel.

Hoe dan wel?


Wil je de rest van dit artikel lezen? word dan lid!

Rianca Evers- den Ouden

Rianca (1978) is sinds maart 2014 gemeenteraadslid en actief binnen de politieke vernieuwingsbeweging "Next Level Democracy". Ze blogt daarnaast onder andere voor www.lerendeleiders.nl over haar ervaringen in de politiek. Daarnaast helpt zij overheden en organisaties aan tools om werkelijk te kunnen transformeren. Dit doet zij vanuit haar bedrijf genaamd "Plannetarium". Zij schreef enkele artikelen voor Pioniers Magazine.