Artikelen

Pioniers Magazine stopt!

Wij gaan stoppen. In de afgelopen 5,5 jaar heb ik vele pioniers voorbij zien komen. Stuk voor stuk prachtige mensen met een bijzondere missie. Ik heb genoten van alle interviews die ik mocht doen met bekende en minder bekende pioniers. Ik ben er trots op wat we met ons team van auteurs en redactie voor elkaar hebben gekregen.

Toen we net begonnen was ‘pionieren’ in Nederland echt nog een onbekend woord, bijna een vies woord in ons calvinistische landje waarin we toch geneigd zijn onze kop liever niet boven het maaiveld uit te laten steken. Pionieren is inmiddels ingeburgerd en steeds meer mensen durven voor hun waarheid te gaan staan. We hebben veel mensen mogen inspireren om ook hun eigenheid te laten zien. Maar het laatste jaar was het voor mij niet meer te doen om naast mijn drukke werkzaamheden ook nog een kwartaalmagazine van de grond te krijgen, interviews te doen en de opmaak te verzorgen. En het voelt ook goed dit allemaal los te laten.

In mijn computer zitten al een paar jaar enkele eerste hoofdstukken van een nieuw boek over pioniersschap. Gevoed door de inspiratie van de pioniers die ik sprak en mijn eigen ervaringen zou ik dat eindelijk eens willen afschrijven. En wie weet komt het er dan straks van. Daarom… de website van Pioniers Magazine blijft online staan in een straks wat afgeslankte versie. Als eerbetoon, als monument voor al die mensen die voor hun waarheid uit durven komen. Ter inspiratie voor hen die nog een zetje nodig hebben.

Ik bedank mijn redactie en alle auteurs voor hun mooie bijdragen en inspiratie. We zijn op een bijzondere reis geweest met elkaar!

Carla de Ruiter, hoofdredacteur

Carla de Ruiter

Carla de Ruiter is hoofdredacteur en oprichter van Pioniers Magazine. Zij is directeur en eigenaar van Servant-Leadership Solutions, dé opleider voor Dienend-Leiderschap. Het is haar missie om van managers leiders te maken.