Winkelmand

Artikelen

Pionieren: (niet) voor iedereen?

Een half jaar geleden werd mij de vraag gesteld: ‘wat is pionieren voor jou?’ Ik wist het niet. Ik kon geen duidelijk antwoord bedenken. Met de vraag in mijn achterhoofd ben ik op zoek gegaan naar een antwoord. Uiteindelijk vond ik dit toen ik aan tafel zat met een aantal van mijn vriendinnen. Deze vrouwen komen allemaal uit het buitenland en gaan nu op zwemles, zodat zij met hun kinderen kunnen zwemmen. Toen besefte ik dat pionieren voor mij  ‘gewoon mijzelf’ zijn betekent en daarbij steeds opnieuw kiezen om mij te ontwikkelen naar wat voor voorbeeld ik voor anderen wil zijn en welk verhaal ik wil achterlaten.

Wil je de rest van dit artikel lezen? word dan lid!
Niraï Melis

Niraï Melis (1980) is auteur voor Pioniers Magazine. Zij is schrijver, socioloog en ondernemer. Haar missie is om mensen weer in hun kracht te zetten. Dit doet zij door de disbalans tussen de vrouwelijke en mannelijke energie te benoemen. Ze heeft verschillende onderzoeken gedaan naar de oorzaken van de disbalans en hun invloed op de maatschappij, economie en politiek. Zo heeft ze een onderzoek naar de gendergelijkheid in kranten gedaan en in politieke programma's.