Winkelmand

Artikelen

Niets onder stoelen of banken steken in de zorg

Op het nieuws zie ik hoe er legio medische missers worden gemaakt, waar mensen aan overlijden en … dit wordt door ziekenhuizen niet altijd gemeld aan de inspectie. Als complementair geneeskundige weet ik dit al jaren en ben ik blij dat de transparantie groter wordt, zodat dit eindelijk eens aan het licht komt: dan hoef ik daar niet meer voor te vechten.

Ik laat het nieuws over de zorg in het algemeen aan me voorbij gaan, maar als ik kijk naar de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, laat me dat nooit onberoerd. Het ene bericht is nog niet gepasseerd of het volgende dat me de boom injaagt duikt op. Voor ik het weet wind ik me alweer op. Ik kies er nu voor om uit de boom te komen en in stilte te kijken naar wat mijn verlangen is. Wat zou ik er zelf aan kunnen doen? Hoe ziet deze zorg er voor mij in een ideale wereld uit?


Wil je de rest van dit artikel lezen? word dan lid!

Sonja Verberne

Sonja Verberne schrijft over de werking van onze hersenen, oude paradigma’s die van invloed zijn op ons persoonlijke en collectieve gedrag en hoe Emotional Freedom Techniques (EFT) een bijzondere methode is om vrij te worden van aloude programmeringen, zodat ieder die met haar werkt op pionierende wijze zijn/haar leven gezonder en met meer vervulling kan leven en zo een gezonde bijdrage kan leveren aan de wereld. Als moeder van Angie met het downsyndroom blijft haar liefde uit gaan naar alle innovaties die er binnen de zorg nodig zijn om deze hoog gevoelige mensen beter te kunnen begeleiden. Ze richt zich in haar werk als trainer, EFT behandelaar/transformatiecoach mede op ouders, verzorgers en instellingen rondom mensen met downsyndroom.