Artikelen

Niets onder stoelen of banken steken in de zorg

Op het nieuws zie ik hoe er legio medische missers worden gemaakt, waar mensen aan overlijden en … dit wordt door ziekenhuizen niet altijd gemeld aan de inspectie. Als complementair geneeskundige weet ik dit al jaren en ben ik blij dat de transparantie groter wordt, zodat dit eindelijk eens aan het licht komt: dan hoef ik daar niet meer voor te vechten.

Ik laat het nieuws over de zorg in het algemeen aan me voorbij gaan, maar als ik kijk naar de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, laat me dat nooit onberoerd. Het ene bericht is nog niet gepasseerd of het volgende dat me de boom injaagt duikt op. Voor ik het weet wind ik me alweer op. Ik kies er nu voor om uit de boom te komen en in stilte te kijken naar wat mijn verlangen is. Wat zou ik er zelf aan kunnen doen? Hoe ziet deze zorg er voor mij in een ideale wereld uit?


Wil je de rest van dit artikel lezen? word dan lid!

Sonja Verberne is lange tijd auteur geweest voor Pioniers Magazine. Zij inspireert rondom het down-syndroom. Zij pioniert door een nieuwe kijk op down-syndroom in de wereld te brengen en haar gedachtegoed in de gezondheidszorg bekend te maken. Als hoog sensitieve moeder van Angie met het Down-syndroom, voormalig Z-verpleegkundige, EFT transformatiecoach, yogadocent en complementair geneeskundige komt al haar kennis en ervaring samen in haar columns, artikelen en lezingen.