Winkelmand

Artikelen

Mijn kind heeft Downsyndroom en is begaafd

Als ouders van kinderen met het Downsyndroom herkennen wij hun grootste gave wel, het brengen van onvoorwaardelijk liefde. De maatschappij waarin wij leven doet dit echter zeker nog niet altijd. Persoonlijk vind ik het ontzettend belangrijk dat deze gave van onze kinderen met Downsyndroom erkend wordt.

Jeetje, dat juist hij moest gaan!

Ik sta tegenover de moeder van een vriendinnetje van Angie dat hetzelfde dagactiviteitencentrum bezoekt. De meisjes zijn binnen aan het spelen en de moeder houdt mij staande. Ze condoleert me met het verlies van mijn zoon Rick die de week daar voor is verongelukt met zijn motor. Ze vraagt me naar de ins en outs en ik deel een stuk van mijn verdriet. Ze luistert met ingehouden adem en zegt dan: “Jeetje, dat nou juist hij moest gaan!”

Als aan de grond genageld staar ik de vrouw tegenover mij aan.

Wil je de rest van dit artikel lezen? word dan lid!
Sonja Verberne

Sonja Verberne schrijft over de werking van onze hersenen, oude paradigma’s die van invloed zijn op ons persoonlijke en collectieve gedrag en hoe Emotional Freedom Techniques (EFT) een bijzondere methode is om vrij te worden van aloude programmeringen, zodat ieder die met haar werkt op pionierende wijze zijn/haar leven gezonder en met meer vervulling kan leven en zo een gezonde bijdrage kan leveren aan de wereld. Als moeder van Angie met het downsyndroom blijft haar liefde uit gaan naar alle innovaties die er binnen de zorg nodig zijn om deze hoog gevoelige mensen beter te kunnen begeleiden. Ze richt zich in haar werk als trainer, EFT behandelaar/transformatiecoach mede op ouders, verzorgers en instellingen rondom mensen met downsyndroom.