Evenementen

Masterclass de 4 intelligentieniveaus
4 juni 2019

“HEB JIJ JE IQ, EQ, FQ EN SQ AL IN BALANS?”

Weet jij hoe de verschillende intelligentieniveaus in jou werkzaam zijn? Meestal zijn we wel op de hoogte van ons IQ (intelligentie niveau) of ons EQ (emotionele intelligentie), maar weet jij hoe het staat met jouw FQ (fysieke intelligentie) of jouw SQ (spirituele intelligentie)?

​Deze vier intelligentieniveaus geven prachtige handreikingen voor jouw leiderschap. Wanneer ze uitgebalanceerd zijn, versterken ze jouw leiderschap namelijk op een positieve manier. Wanneer er spanning ontstaat op het ene niveau, heeft dat een directe uitwerking op alle andere niveaus. Wil jij meer weten over de inhoud en betekenis van deze vier niveaus en hoe nauw deze met elkaar verweven zijn en hoe je alle vier de niveaus kunt versterken?

​Tijdens deze masterclass:

  • ​Oefen je met creatieve denksystemen en denk verdiepingsmethoden, zodat je effectiever en creatiever gebruik kunt maken van je IQ;
  • Leer je hoe je adequaat kunt reageren op situaties waar je denkt niets aan te kunnen veranderen (EQ);
  • Doe je de energietest en ontdek je de mogelijkheden van de hart-hersenverbinding (FQ);
  • Ontdek je de bijzondere rol van het SQ en waarom deze de verbindende factor is van alle andere niveaus.

​Praktische details

​Organisatie:

Sprekers:

Daan Fousert is algemeen directeur en (mede) eigenaar van Servant-Leadership Solutions en is ruim 40 jaar werkzaam in het vakgebied personeelsmanagement, organisatie-ontwikkeling (P&O) en leiderschap. Voor hem heeft de balans tussen mens en bedrijf in zijn vak altijd centraal gestaan en hij heeft zijn verbazing nooit onder stoelen of banken geschoven dat leidinggevenden zich niet beter bewust zijn van het zakelijk nut van de factor mens. Mensen succesvol maken betekent dat zij zowel emotioneel, fysiek, sociaal, mentaal als spiritueel in balans moeten zijn. De ‘softe’ factor mens is een keihard concurrentie-instrument en bovenal een sleutel tot succes van iedere organisatie.

Vanuit die optiek heeft Fousert hoge P&O functies bekleed en zware veranderingsprocessen geleid bij onder meer General Electric, Quaker Oats, Campbell Biscuits Europe, Fokker, Compaq en Ericsson. Vanaf 2000 is Fousert zelfstandig en lange tijd aangesloten geweest bij het Center for Servant-Leadership Europe.

Zijn aandachtsgebieden zijn: Cultuur en Leiderschap als bewustwordingsproces bij leidinggeven; P&O-professionalisering en Servant-Leadership, in de zin van waarden-gedreven leiderschap.

Van zijn hand verschenen de volgende boeken: Zelfmanagement(1995) en Zelfsturende teams(1996). Zijn derde boek P&O, passé en overbodig?, uitgekomen in augustus 2000, is door het tijdschrift PW gekozen als het beste P&O boek van dat jaar. In 2001 is dit boek ook op de Amerikaanse markt uitgebracht. In 2003 is een minder uitgebreide versie van dit boek onder de titel Ander Leiderschap op de markt gebracht.

Carla de Ruiter is hoofdredacteur en oprichter van Pioniers Magazine. Zij is directeur van de business school en (mede)eigenaar van Servant-Leadership Solutions. Zij helpt organisaties en leiders bij nieuwe vormen van leiderschap. Momenteel schrijft zij aan het boek: “Pionierend Leiderschap, de creatieve uitdaging voor ons menselijk bestaan.” Carla heeft een achtergrond als leidinggevende in diverse werkvelden en maakt zich hard voor maatschappelijke innovatie door pioniers samen te brengen en hen te stimuleren om vooral boven het maaiveld uit te steken met hun idealen voor een wereld die werkt. Met haar unieke visie maakt zij pioniers bewust van een dieper, vrijer, persoonlijk- en collectief potentieel, waarmee zij meer impact krijgen met hun idealen voor een betere wereld.

​Datum: 4 juni 2019

​Tijd: 09:30- 16:30 uur

​Locatie: Dutch Biz, Amersfoort

​Investering: € 375,- excl. BTW

​Aanmelden: 

Wil jij deelnemen aan deze boeiende masterclass? Meld je dan aan.

Korting als lid van Pioniers Magazine:

Maak je gebruik van het verdiepingspakket, Pioniers Plus Pakket of Pioniers Partner Pakket van Pioniers Magazine? Dan profiteer je van 10% korting op de totaalprijs. Geef dit dan aan bij je aanmelding via redactie@pioniersmagazine.nl

Carla de Ruiter is hoofdredacteur en oprichter van Pioniers Magazine. Zij is directeur van de business school van Servant-Leadership Solutions en helpt organisaties en leiders bij nieuwe vormen van leiderschap. Momenteel schrijft zij aan het boek: "Pionierend Leiderschap, de creatieve uitdaging voor ons menselijk bestaan." Carla is ontwikkelaar van de filosofie die zij Pionierend Leiderschap noemt. Zij maakt zich hard voor maatschappelijke innovatie door pioniers samen te brengen en hen te stimuleren om vooral boven het maaiveld uit te steken met hun idealen voor een wereld die werkt. Met haar unieke visie maakt zij pioniers bewust van een dieper, vrijer, persoonlijk- en collectief potentieel, waarmee zij meer impact krijgen met hun idealen voor een betere wereld.