Winkelmand

Artikelen

Leven als een expat in Eindhoven

Onlangs heeft  Z-today samen met Dutch news.nl een internet peiling georganiseerd om te ontdekken waarom het moeilijk is om als expat vrienden te maken in Nederland. Er zijn in Nederland 57.170 expats. Uit het onderzoek kwamen onder andere de volgende punten naar voren:

Nederlanders spreken vooral af met vrienden die ze al jaren kennen. Als expat word je geconfronteerd met een cultuurverschil. Word je om 20 uur uitgenodigd, dan serveert de gastheer of -vrouw vaak koffie en geen complete maaltijd. Vanuit  zijn of haar moederland is een expat misschien wel gewend om later te eten dan om “onze” 6 uur.

In het onderzoek wordt tevens genoemd dat Nederlanders vaak overschakelen naar de Engelse taal, waardoor de expat de Nederlandse taal minder snel kan oppikken. Ten slotte wordt gesteld dat de gemiddelde leeftijd van een expat 34 jaar is, een leeftijd waarop de Nederlander vaak al langdurige vriendschappen heeft en niet zo’n behoefte heeft aan nieuwe vriendschappen erbij. Wat overblijft voor de expat is vrienden maken op het werk en in de kroeg.


Wil je de rest van dit artikel lezen? word dan lid!

Linde ten Broek schreef enkele artikelen voor Pioniers Magazine. Zij is soulcoach, schrijver en verhalenplukker. Zij helpt vrouwen bij het kiezen voor een bezield leven waarmee hun volle potentieel aangesproken wordt en tot volle bloei komt. Linde heeft inmiddels twee boeken op haar naam staan: kinderboek "Gina en de rode vogel" en "Moeders en dochters". Daarnaast is Linde (tevens documentairemaakster) bezig met het voorwerk voor de documentaire "Soulstories": Zij interviewt hiervoor 5000 vrouwen over het leven van hun volle potentieel.