Uitgelicht

Hoe kijken we ruimer naar leiderschap voor vrouwen?

“We staren ons blind op oude modellen van leiderschap. Waar we oog voor moeten krijgen zijn de vrouwen die nieuwe wegen gevonden hebben of aan het vinden zijn om leiders en pioniers te zijn. Dit zijn vaak vrouwen die zich niet meer thuis voelen in het commerciële bedrijfsleven en zelfstandig ondernemer worden. Ze zijn vaak gedreven door hun eigen visie die gebaseerd is op nieuwe waarden als idealisme, verbondenheid, duurzaamheid en spiritualiteit. Waarden die simpelweg niet meer aansluiten bij die van de Shells, de Unilevers en de KPMG’s.”

Ik ben Judith Minnema, social artist, en schrijf dit en meer in mijn column “Hoe kijken we ruimer naar leiderschap voor vrouwen?”. Wil je mijn verhaal lezen en daarmee ook een jaar lang toegang krijgen tot de inspirerende columns en artikelen van de andere auteurs? Meld je dan aan voor het verdiepingspakket.

Judith heeft diverse artikelen voor Pioniers Magazine geschreven. Zij is een ‘social artist’ en haar missie is: ‘Een nieuwe wereld creëren van binnenuit’. Met haar initiatief ‘Transforming Self and Society – The Social Artist’s Way’ helpt ze individuen en groepen om meer van hun menselijk potentieel te ontdekken en in te zetten met als doel een florerende wereld maatschappij. Ze is als ‘social artist’ betrokken bij meerdere projecten en is gedreven om ‘social artistry leadership’ te introduceren in Nederland en de rest van Europa.