Winkelmand

Artikelen

Leer de magie van het lesgeven en breng de klas tot leven!

Een tijd geleden was het zelfs in het nieuws: leraren moeten meer inspirerend zijn, want daar is een gebrek aan en dat gaat ten koste van onze komende generatie. De nadruk ligt in ons reguliere onderwijssysteem vooral op theorie en kennis en er is weinig ruimte voor creativiteit. Enkele vernieuwende particuliere initiatieven uitgezonderd, hebben we het punt nog niet bereikt waarop het hele schoolsysteem zelf vindt dat er iets anders moet. Wat wel kan is dat je als docent je manier van lesgeven onder de loep neemt.

Van alle docenten die ik ooit had, staat er bij mij slechts 1 absolute topper in mijn geheugen gegrift. Hij bezat de gave van de magie: mijn docent Engels meneer Popma. Hij stelde onvergetelijke lessen samen. Zo moesten we tijdens de les echt naar Engeland bellen om een pruik te bestellen. We reageerden dan op een advertentie in een Engelse krant en met elkaar luisterden we naar het slachtoffer dat aan de beurt was om in vloeiend Engels te gaan bellen. Spannend was dat! Hakkelend en met een rood hoofd belden we dan. Maar het was ook o zo leuk omdat we ook daadwerkelijk enige tijd later een hilarische pruik ontvingen en we trots waren omdat we dat dan maar even gedaan hadden. Of hij verzon dat we allemaal….


Wil je de rest van dit artikel lezen? word dan lid!

Carla de Ruiter is hoofdredacteur en oprichter van Pioniers Magazine. Zij is directeur van de business school van Servant-Leadership Solutions en helpt organisaties en leiders bij nieuwe vormen van leiderschap. Momenteel schrijft zij aan het boek: "Pionierend Leiderschap, de creatieve uitdaging voor ons menselijk bestaan." Carla is ontwikkelaar van de filosofie die zij Pionierend Leiderschap noemt. Zij maakt zich hard voor maatschappelijke innovatie door pioniers samen te brengen en hen te stimuleren om vooral boven het maaiveld uit te steken met hun idealen voor een wereld die werkt. Met haar unieke visie maakt zij pioniers bewust van een dieper, vrijer, persoonlijk- en collectief potentieel, waarmee zij meer impact krijgen met hun idealen voor een betere wereld.