Artikelen

Leef vrij en sta voortaan in het licht

Ik heb het mogen ervaren tijdens mijn reis anderhalf jaar geleden. Ik liet alles achter en kocht een enkeltje naar Nepal en reisde door Azië. Ik leefde met de dag, en kon precies aanvoelen wat de volgende juiste stap was op mijn pad. De flow, de moeiteloosheid die daarop volgde bewonder ik nog steeds en heeft mij echt wakker geschud. Sinds ik terug ben in Nederland voelt het alsof die flow voor alleen die periode was, en dat dat hier niet kan ontstaan omdat ik het gevoel heb te leven in een vast ‘systeem’ dat vanuit de maatschappij komt. Ik heb hier altijd het gevoel dat ik geleefd wordt en dat daardoor mijn geest vertroebeld. Onbewust maak ik dan weer keuzes vanuit het hokjes denken, de kaders. De mogelijkheden beperken zich al snel weer in mijn denkwereld waarin flow niet kan stromen.

Op reis ging het volgen van mijn pad vanzelf, omdat ik met de dag leefde en geen enkel plan had. En ik was alleen. Helemaal alleen bepaalde ik wat mijn volgende stap was. Dit maakte het contact met mezelf en mijn intuïtie nog sterker. Maar ook hier, in het midden van het systeem is flow mogelijk. Het vereist alleen een nog grotere focus op verbinding met jezelf, omdat hier de afleiding van je eigen gevoel en intuïtie en een leven met zorgen sneller op de loer ligt. Daarom is het zo belangrijk om dagelijks te mediteren of gewoon even een moment voor jezelf te pakken. Zodat je je eigen stem kunt horen. Daarbij leer ik nu buiten mijn kaders te denken. Groots te dromen, te wensen en te vragen. Ik, en wij, mogen de God in onszelf gaan zien en vanuit dit veld van liefde leven en creëren.

Vrij leven voelt voor mij als een leven dat vanuit het contact met mezelf en het veld van liefde vanzelf stroomt. Een leven dat vol is met mogelijkheden en vrij van angst. Ik vertrouw volledig op wat er is en dat wat nog komt. Stemmetjes van angst zijn er dan wel, maar ik luister er niet naar. Ik vertrouw volledig op het universum en mijn intuïtie, en maak vanuit hier mijn keuzes zonder dat mijn verstand sommige daarvan kan begrijpen. Vrij leven in flow voelt voor mij alsof ik in een staat ben van een hogere trillingsfrequentie. Wonderen komen vanzelf aanwaaien, ik hoef er niets voor te doen. Intenties worden gehoord en ze verschijnen in verschillende vormen en ervaringen. Er wordt voor mij gezorgd, op zo’n liefdevolle manier die ik niet in woorden kan beschrijven.

Het heeft het laatste jaar gevoeld alsof ik keihard uit dat liefdevolle en creatieve veld ben geknikkerd. Weg verbinding. Steeds verder weg vertrouwen. Weg flow. Weg vrij leven. Ik zwom tegen de stroming in. Het zette mij aan het denken, wat maakt het dan precies dat ik die flow hier niet ervaar en op reis wel? Het valt natuurlijk te verklaren omdat ik weer in hokjes ben gaan denken. Maar er is nog één antwoord voor mij en dat is ANGST. Angst om niet goed genoeg te zijn. Ik had de diepe overtuiging: ik ben nooit goed genoeg. En als ik me nooit goed genoeg voel, dan voel ik mij ook niet goed genoeg om wat dan ook te mogen ontvangen. En moet ik altijd hard werken om te ontvangen. Toen ik begon te kijken naar mijn overtuigingen zag ik dat ik altijd een gevoel van ‘tekort’ bij me droeg. Tekortschieten naar mijzelf, tekortschieten naar anderen, een tekort aan energie ervaren, een tekort aan geld ervaren (en vaak ook echt hebben) om dat te doen wat ik het liefste zou willen doen, en mezelf niet waardig genoeg vinden om dit gewoon allemaal wel te mogen ontvangen!

Het kwam nog niet in me op te durven vragen aan het universum wat ik diep van binnen verlang, wat ik echt voor mezelf wens. Ik durfde mijn waarheid niet te leven, ik hield mezelf klein. Sta liever in mijn schaduw dan in mijn licht. In mijn schaduw staan voelt aan als mijn comfortzone, en in het licht staan is eng. Daardoor heb ik ook nooit heel groot durven denken en dromen. Ik was een kei in denken als; ik heb geen geld, ik heb niet genoeg, ik kan dit niet, dit is niet voor mij weggelegd, ik gun het mezelf niet (een ander is meer gegund want ik ben het niet waard). Maar waar ik uit ben gestapt is het denken in het niet hebben. Want wanneer ik in ‘niet’ blijf hangen, zal ik nooit het ‘wel’ kunnen ontvangen. Nu denk ik: ik heb genoeg. Er is genoeg. Ik kan mij dit veroorloven. Dit is ook voor mij weggelegd. Ik ben het waard te ontvangen wat ik wens. Ik heb echt geleerd te kijken naar wat ik wens, niet naar wat ik niet wens. Ik leerde mijn angsten om te buigen in liefde voor mezelf en eigenwaarde en mijn wensen anders te formuleren. Hierdoor ben ik uit oude patronen van niet helpende overtuigingen gestapt. Dat wat je uitzendt, wordt ontvangen in dezelfde trillingsfrequentie. Vraag dus altijd om wat je wel wilt, niet om wat je niet wilt. Er is geen tekort in het veld van Liefde en oneindige creatie, er is alleen maar overvloed. Richt je dus op de overvloed, op wat je wenst te ontvangen.

Ik ben het waard om mij intens gelukkig te voelen, ik ben het waard om vrij en in liefde te leven. Ik ben het waard om in overvloed te leven. Een overvloed aan eigenwaarde, zelfliefde, welvaart, energie, gezondheid. Ik ben het waard mijn droomleven te creëren. Ik ben alles waard. Omdat ik onderdeel ben van het geheel, omdat ik onderdeel ben van het Goddelijke, omdat het Goddelijke in mij staat te springen om te creëren. Zichzelf te laten zien in haar mooiste zonlicht. Te shinen. En zo zijn wij allemaal bedoeld om te shinen, om de glorie van dat wat wij diep van binnen zijn, zichtbaar te maken.

Ik denk dat iedereen zich in meer of mindere mate klein houdt, niet zijn pad leeft maar andermans pad, of wel zijn eigen pad zou willen leven maar net als ik word geremd door allerlei onbewuste patronen en overtuigingen die niet meer dienen. Ook jij hebt het alle recht om in je licht te gaan staan. Uit die comfortzone, en een sprong naar een leven in mogelijkheden. Want dan gaan ze verschijnen.

Suzanne Beunk is auteur voor Pioniers Magazine. Zij reist de wereld over zonder vastgesteld plan vooraf. Zij neemt lezers mee op reis door columns te schrijven over haar ervaringen op haar reis. Suzanne ondervindt hoe het is om alle zekerheden los te laten en de rijkdom in haarzelf, haar thuis, te ontdekken. Een reis die je meeneemt in de wereld van Zijn. Suzanne is effortless coach vanuit haar praktijk "Be Effortless"