Artikelen

Laat je dromen vullen met leven

Afgelopen week voelde ik me een paar dagen erg onrustig, ik was moe van het reizen en wist het allemaal even niet meer. Zullen we ons thuis wel vinden? Hoe lang duurt het nog? Was het echt wel de juiste keuze om te vertrekken? Ik vertelde mijn twijfels aan iemand en ik kreeg de vraag waarom ik mij eigenlijk zo veel op ‘het nu’ focus. ‘Welke meerwaarde heeft het leven in het nu voor in de toekomst? Heb je dan geen plannen voor in de toekomst waar je naartoe wilt werken?’

Een scherpe vraag en zo werd ik nog meer aan het denken gezet. Er schoot door mijn hoofd: “wat wil je eigenlijk in je toekomst Suzanne? Je bent al 31, dus nu moet je wel een keer weten wat je wilt en waar je naartoe wilt werken? Je kunt niet altijd maar blijven rondreizen.”Je kunt wel raden dat ik nog meer onrust voelde. Ik voelde sterker dan ooit de neiging om terug naar het veilige Nederland te vliegen. Die nacht sliep ik slecht. Toen ik de volgende ochtend wakker werd, kreeg ik een helder antwoord vanuit mijn hart: ik wil niets van het leven, in plaats daarvan stem ik me af op wat het leven van mij wil. De kosmos is zoveel meer intelligent dan wij met ons rationele brein kunnen bedenken. Het leven wil je altijd zoveel mogelijk in lijn brengen met het ware potentieel in jou als je daarvoor openstaat. Die afstemming daarmee kun je alleen ervaren in het veld van tijdloosheid. Het hier en nu is een opstapje voor de weg naar binnen om in het veld van tijdloosheid aanwezig te zijn.

“Je bent al 31, dus nu moet je wel een keer weten wat je wilt en waar je naartoe wilt werken? Je kunt niet altijd maar blijven rondreizen.”

Het mooiste cadeau dat ik mij kan wensen

Ik zal niets vinden als ik daar niets zoek. Ik zal niets bereiken. Ik zal geen doelen behalen. Het geeft mij niets wat mijn hoofd graag zou willen, maar het geeft mij alles waar mijn hart ten diepste naar verlangt en van gaat zingen: een leven in harmonie in verbinding met mijn ware zelf, dat mij altijd en overal steunt. Dat mij de weg wijst als ik het even niet meer weet en het beste met mij voor heeft. Dat mij nooit in de steek laat en alles voor mij regelt wanneer ik de touwtjes uit handen durf te geven. Het geeft mij het mooiste cadeau dat ik me maar kan wensen: stilte. Stilte om te horen. Stilte om te ZIJN, om het leven te leven in het hier en nu. Volop leven, in plaats van geleefd te worden door gedachten en angsten die ik ben gaan geloven.

Bewust leven is bewust keuzes maken in het hier en nu, afgestemd met wat het leven van jou vraagt en afgestemd op je intuïtie. Bijdragend aan het grotere geheel waar wij allemaal onderdeel van zijn.

We zien vaak alleen het topje van de ijsberg

Wat het vraagt van mij om te leven in afstemming met het potentieel in mij is om de stilte in mezelf te blijven opzoeken. Mij te blijven verbinden met de natuur in mij en om mij heen. Mediteren en zonder oordeel naar mijn gedachten, gevoelens en emoties leren kijken. Leven met de stroom mee, in plaats van er tegenin. Hiermee geef je de intelligentie van de kosmos de ruimte om verlangens, wensen en dromen werkelijkheid te laten worden op een manier die jij nooit zelf had kunnen bedenken met je verstand. Vaak is het een veel effectievere en snellere weg dan je via rationele wegen had kunnen vinden omdat het universum niet lineair werkt van A naar B, maar in het veld van tijdloosheid alle mogelijkheden tegelijkertijd plaatsvinden, kriskras door elkaar heen. Wij zien vaak alleen het topje van de ijsberg, maar niet wat voor enorme ijsberg zich nog onder het oppervlak bevindt.

Synchroniciteit vindt steeds meer plaats in je leven, je wordt een magneet voor dat waar je naar verlangt en het voelt alsof je leven steeds meer moeiteloos verloopt.

Na een periode van onrust wist ik het weer: zoek de stilte op en geef ruimte en tijd aan het universum om haar mooiste weg voor jou uit te stippelen zodat je dromen met leven gevuld kunnen worden en werkelijkheid kunnen worden. Heb geen haast, heb wel veel geduld en vertrouw.

“Synchroniciteit vindt steeds meer plaats in je leven, je wordt een magneet voor dat waar je naar verlangt en het voelt alsof je leven steeds meer moeiteloos verloopt.”

Nog diezelfde week deed er zich een bijzondere en onverwachte kans voor op een klein eiland vlakbij Bali waarvan we wisten: deze kans is speciaal voor ons door het universum precies op maat gemaakt. Deze kans hadden we nooit kunnen bedenken met ons gezonde verstand. We gaan samen meehelpen in een nieuw project dat momenteel nog gebouwd wordt. Het gaat om een restaurant, 6 huisjes, een surf- en yogaschool en freediveschool. Mijn vriend neemt de management kant op zich, ik ga trainingen en cursussen aanbieden op het gebied van bewustzijnsontwikkeling en coaching. Waarom we voelen dat deze kans speciaal voor ons is, is omdat we een droom hebben om in de toekomst een eigen hostel of B&B op te zetten in combinatie met het aanbieden van retraites en workshops op het gebied van bewustzijnsontwikkeling. Wat is er mooier dan een kans als deze om van dichtbij mee te maken hoe je zoiets doet?! Zo zie je dat wanneer je in het hier en nu leeft, de toekomst zich als vanzelf in haar mooiste kleuren aan jou laat zien. Daar hoef je echt niks voor te doen, alleen maar te zijn.

Stap op je surfplank en laat je dragen door een zee van vertrouwen

Ik zit vlak aan het water op het strand en laat alles even op me inwerken. Ondanks dat we ons hart volgen, vind ik het namelijk ook heel erg spannend omdat we nu dan wel een geweldige ervaring hebben gevonden maar nog geen (t)huis! Notabene de reden waarom ik op reis ben! Ik weet echt nog niet of ik me op het kleine eiland thuis ga voelen en of we een fijne plek om te wonen vinden. Het voelde in ieder geval niet meteen als thuis aan. Mijn hoofd had gedacht eerst een thuis te vinden en dan een baan. Blijkbaar heeft het universum een ander plan. Dan komt er ineens een surfplank voor mijn voeten drijven. De plank dobbert daar een beetje op de golven en ligt soms letterlijk even voor mijn voeten stil, alsof de plank wil zeggen: “Je hoeft alleen nog maar op de surfplank te stappen en de rest komt vanzelf. Laat je maar dragen op een zee van vertrouwen en wees bereid nog veel meer van dit soort verrassingen te ontvangen!

Weten hoe dit verder gaat? Volg me via www.facebook.com/beeffortless en lees mijn volgende artikel weer hier op pioniersmagazine.nl

Suzanne Beunk is auteur voor Pioniers Magazine. Zij reist de wereld over zonder vastgesteld plan vooraf. Zij neemt lezers mee op reis door columns te schrijven over haar ervaringen op haar reis. Suzanne ondervindt hoe het is om alle zekerheden los te laten en de rijkdom in haarzelf, haar thuis, te ontdekken. Een reis die je meeneemt in de wereld van Zijn. Suzanne is effortless coach vanuit haar praktijk "Be Effortless"