Artikelen

Je kunt nooit een slachtoffer zijn van een falend regeringsbeleid

Ik vergeet het nooit. Ik ben 11 jaar. In 1981 is er een NCRV programma, de stoel, waarin excentrieke mensen geïnterviewd worden. Zo ook visser Dirk van Noord. Deze man heeft geen tv. De interviewer stelt hem de vraag: ‘heeft u gezien dat er mensen op de maan zijn geweest?’ De man antwoordt dat dat verhaal niet waar is en dat er zoveel op de tv komt, maar dat sommige dingen gewoon niet kunnen. Hij gelooft het simpelweg niet.

Iedereen verklaarde deze man voor gek. Ik vond het een briljante vondst. Want… je bent er immers niet zelf bij geweest en ga maar na, als je iets doorvertelt aan anderen, komt er vaak een hele andere versie uit dan het oorspronkelijke verhaal. Wat is waar? Wat is realiteit?

“Steeds meer mensen twijfelen in deze coronatijd aan de integriteit van onze regering, het RIVM en de media.”

Realiteit of niet?
Inmiddels zijn we heel wat jaren verder en of er nu wel of geen mensen op de maan geweest zijn, onze technologie heeft niet stilgestaan. Het bereik van wat we kunnen zien van de wereld is steeds groter geworden. Maar is het de realiteit die ons wordt voorgeschoteld? Is alles wat je op het nieuws ziet waar? Is alles wat de regering vertelt waar? Ik weet zeker van niet. Steeds meer mensen twijfelen in deze coronatijd aan de integriteit van onze regering, het RIVM en de media. En niet zonder reden. Pioniers als Maurice de Hond en Willem Engel steken hun nek uit om het coronabeleid te weerleggen en komen tot de conclusie dat het virus nagenoeg weg is en dat de cijfers die het RIVM al die tijd heeft aangeleverd niet kloppen en deze cijfers mogelijk ook bewust gemanipuleerd zijn.

Wereldwijd zijn er talloze wetenschappelijke onderzoeken gedaan die grondig onderbouwen dat de virusdeeltjes door de lucht gaan en niet op voorwerpen kunnen zitten. Er is nooit enig bewijs geleverd dat daarvoor de 1,5 meter maatschappij een goede oplossing is. Sterker nog… alle maatregelen die we tot nu toe moeten opvolgen zorgen voor een hoger sterftecijfer (denk aan de ziekenhuisopnamen die uitgesteld zijn al die maanden. Het gaat om honderdduizenden operaties die ‘on hold’ staan. De ziekenhuizen hebben het nog nooit zo rustig gehad) en nergens is aangetoond dat 1,5 meter helpt. Het is slechts een schijnveiligheid. Het is helemaal vreemd om alle maatregelen te zien terwijl er een ondersterfte is en er amper nog mensen overlijden aan corona. En wij maar wachten op een vaccin dat we niet willen hebben of nodig hebben. Testen die hun werk niet doen en niet goed in kaart brengen wat de werkelijke status is van iemand. Naast dit alles doet de media erg haar best om ons vooral angst aan te blijven praten.

“Op het moment dat journalisten, zoals nu al enkele maanden, geen toegang meer hebben tot de WOB (Wet Openbaarheid van Bestuur), wekt dat ook juist nieuwsgierigheid.”

Net als Dirk van Noord kijk ik geen tv, geen nieuws of krant. Alleen in de ochtend kijk ik even via internet wat ze nu weer verzonnen hebben, maar zoek ik vooral op alternatieve media wat er niet getoond wordt in de reguliere media of wat er gecensureerd wordt. Alle alarmbellen gaan af.

De nieuwe spoedwet die eraan komt zou ons behoeden voor nog meer leed maar perkt al onze grondrechten in. Alle alarmbellen gaan af, gelukkig bij steeds meer mensen. Vandaag las ik via AVRO/ TROS dat Hugo de Jonge zich inzet om een chip voor de vaccins te leveren, maar ook ontdekte een oplettende jurist dat er een groot aantal wetten al in een eerder stadium geschrapt zijn waardoor de regering niet meer aansprakelijk is voor haar gekozen beleid en dus niet vervolgbaar. Alle alarmbellen gaan af, ook bij jou?

Zijn wij slachtoffer van een falend regeringsbeleid?
Je zou kunnen stellen dat we slachtoffer zijn van een volstrekt incapabele regering. Ik denk persoonlijk dat het subtieler ligt. Dat we slechts het topje van de ijsberg zien, ook in de alternatieve media, en er de komende jaren nog heel wat meer vuil naar buiten komt. Want reken maar dat er momenteel heel wat ogen gericht zijn op waarheidsvinding. Op het moment dat journalisten, zoals nu al enkele maanden, geen toegang meer hebben tot de WOB (Wet Openbaarheid van Bestuur), wekt dat ook juist nieuwsgierigheid. Want zeg nou zelf, we willen toch wel heel graag weten waarom we in een 1,5 meter samenleving moeten leven terwijl wetenschappelijk is aangetoond dat het volstrekte onzin is? En waarom worden, met deze wijsheid, de maatregelen niet eerder versoepelt? Ook daar komen we dan achter. En er komt een tijd dat we de documenten wél in kunnen zien. Het is slechts een kwestie van tijd.

Beweging
In korte tijd is er een grote beweging op gang gekomen rondom Willem Engel en Maurice de Hond, zijn er actiegroepen opgericht, vele petities in gang gezet en rechtszaken tegen de staat gelanceerd. ‘Slachtoffer ben je pas als je niets meer kunt doen’ is mijn lijfspreuk. En iedereen kan iets doen:

  • Je kunt de rechtszaak tegen de staat en het RIVM financieel ondersteunen;
  • Je kunt petities ondertekenen;
  • Je kunt video’s en artikelen delen;
  • Je kunt de maatregelen negeren die tot nu toe nog een advies zijn, krijg je een boete, kan je deze aanvechten, als de spoedwet erdoor komt, kan dat niet meer, dan kun je trouwens rekenen op gevangenisstraf of torenhoge boetes en is het gedaan met al je rechten;
  • Je kunt je eigen talenten gebruiken en kijken wat jij kunt bijdragen aan de maatschappij om deze gezond te maken of misstanden aan de kaak te stellen;
  • Tot in den treuren WOB verzoeken blijven doen totdat de informatie eindelijk boven water komt.

Maar vooral: spreek je uit. Ik hoorde vanmorgen in een live uitzending van Maurice de Hond (en heb het ook al via andere kanalen gehoord) dat er in de regering een tweestrijd gaande is. Hugo de Jonge, Mark Rutte, en het RIVM voeren een koers waar de rest van de regering het niet mee eens is. We hebben ze tot nu toe niet gehoord. Ook in het OMT zitten mensen die het totaal niet eens zijn met het gevoerde beleid. We hebben ze tot nu toe niet gehoord.

Volksvertegenwoordigers, spreek je uit!
Mensen zijn bang. Ook zij zijn kennelijk bang om zich uit te spreken. Dat kan alleen maar wanneer er sprake is van macht. Macht, manipulatie en onderdrukking. Ik wens dat de mensen die dicht bij het vuur zitten bij Mark Rutte en co zich massaal uitspreken. Dan hoeven wij burgers ons niet zo enorm uit te sloven zoals we nu doen. We hebben namelijk al begrepen dat er van zuivere volksvertegenwoordiging geen sprake meer is, maar zorg er dan voor nu voor dat de spoedwet er niet komt en de maatregelen per direct een halt toegeroepen worden. Dan zouden jullie nog enigszins in achting kunnen stijgen. Hoe moeilijk kan het zijn.

Waarden
Wanneer mijn waarden integriteit en vrijheid zoals nu in het gedrang komen weet ik dat al mijn alarmbellen afgaan en ik actie moet ondernemen. Zoals gezegd: ‘Ik ben nooit een slachtoffer omdat ik de keus heb om actie te ondernemen’. En dat geldt ook voor jou.

Ik toon daarbij mijn leiderschap en zet mijn middelen die ik heb in om te ondersteunen waar ik kan, mensen te interviewen voor Pioniers Magazine waar ik kan die wel een goed beeld geven van wat er aan de hand is of door een financiële bijdrage te geven aan de rechtszaken die er lopen. Ook in mijn directe kring laat ik van me horen, niet op een belerende toon, maar met respect voor hoe iemand anders erin staat. Alleen al door te delen wat ik zie gebeuren. Ook in het klein kun je veel betekenen.

Ik zou willen dat ik net als visser Dirk van Noord kon zeggen dat wat we op tv zagen nooit gebeurd is. Ik denk dat Dirk nu niet meer leeft, maar als hij nog wel in leven zou zijn zou hij waarschijnlijk lachend zeggen over Corona: “haha, dat bestaat helemaal niet!” Ik zou het een briljante vondst vinden.

Bronnen:
www.viruswaanzin.nl
www.maurice.nl
https://smartexit.nu

Carla de Ruiter

Carla de Ruiter is hoofdredacteur en oprichter van Pioniers Magazine. Zij is directeur en eigenaar van Servant-Leadership Solutions, dé opleider voor Dienend-Leiderschap. Het is haar missie om van managers leiders te maken.