Boekrecensies

Jackpot, de sleutel tot innerlijke rijkdom | Tamara Straatman

Recensent: Carla de Ruiter

“Hoe ziet jouw ideale leven eruit als alles mogelijk zou zijn? Als tijd en geld geen enkel issue zouden vormen? Jackpot is een innerlijk kompas dat richting geeft om jouw gedroomde leven te kunnen realiseren.” Zo valt te lezen op de achterflap van het eerste en nieuwste boek van ondernemer en investeerder Tamara Straatman.

Inspirerend
Omdat ik Tamara vijf jaar geleden mocht interviewen voor Pioniers Magazine was ik nieuwsgierig naar haar boek. Het boek wisselt haar autobiografische verhaal af met levenslessen die voor eenieder inspirerend kunnen zijn. Opvallend is dat haar boek is gedrukt op stone paper en leaf paper, papier gemaakt van steengruis en landbouwafval, een duidelijke keuze volgens de auteur.

Gezond en succesvol
De auteur kampte vanuit haar jeugd met overgewicht, depressies en had heel duidelijk voor ogen dat dit te maken had met haar levensomstandigheden, het milieu waar ze uit kwam maar ook haar eigen oude overtuigingen die haar niet verder hielpen. In dit boek beschrijft ze haar dappere route naar een gezonde en succesvolle vrouw en ondernemer.

Tamara is openhartig over haar leven. Ze geeft een inkijkje in haar leven dat niet mooier gemaakt is dan het daadwerkelijk is. Als je het boek leest, ben je hier ook echt van doordrongen. Ik moet zeggen dat ik het boek in twee ademteugen uit gelezen heb. Het leest als een goede roman omdat de auteur je stapsgewijs meeneemt in haar gedachtegangen en haar acties.

Miljonair
Boeiend om te lezen vond ik dat ze altijd het idee had dat ze miljonair zou worden. Ze dacht zelf dat dit zou gebeuren door keihard te werken, wat ze vervolgens ook deed, maar niets was minder waar. Ze won de oudejaarsloterij van de staatsloterij door een lot dat haar vader voor haar gekocht had. Omdat hij de traditie van haar overleden moeder wilde voortzetten.

Stribe
Inmiddels is Tamara een succesvol ondernemer en investeerder en oprichter van Stribe, een internetplatform waarin ze ondernemers en investeerders samenbrengt om mooie projecten te kunnen starten die ertoe doen.

Idealer leven
Ik kan niet echt zeggen dat ik het boek makkelijk zou indelen in een bepaalde categorie. Het is teveel autobiografisch om het een zelfhulpboek te kunnen noemen, maar er zitten zeker inspirerende verhaallijnen in die menigeen zullen aanzetten tot een idealer leven.

Natuurlijk vond ik het ook erg leuk om te lezen dat Pioniers Magazine genoemd is in haar route naar succes en contact met de media. Destijds prijkte Tamara op onze cover en ook deze is in haar boek opgenomen.

Ben je toe aan een inspirerend succesverhaal en wil je je gezondheid in eigen hand nemen? Dan is dit zeker een mustread!

Info
Jackpot, de sleutel tot innerlijke rijkdom
Tamara Straatman
ISBN: 978-90-830770-0-0
Uitgever: TS Vision B.V.
351 pagina’s
€ 26,99
Bestellen