Artikelen

Wat is jouw unieke bijdrage?

Afgelopen week heb ik besloten om te stoppen met het werk dat ik nu doe in Italië. Eigenlijk zou ik tot oktober blijven, maar mijn lichaam geeft signalen af die ik herken als een alarmbel. Een stop, een seintje dat als ik dit werk voortzet op deze manier, ik dat niet ga volhouden. Dan raap ik mijn moed bij elkaar en neem ik ontslag omdat ik (na een aantal goed geleerde lessen) geen andere keuze heb dan te luisteren naar mijn lichaam. Ik kan niet meer van mijn gevoel en intuïtie afwijken, dingen doen die ten koste gaan van mijn lichaam en geest. Natuurlijk gaat er ook een stemmetje door mij heen die zegt dat het financieel helemaal niet verstandig is om te stoppen nu en dat het zoveel onzekerheid met zich mee brengt met betrekking tot het vinden van nieuw werk. Ik heb niets in het vooruitzicht, dus dat stemmetje zegt dat ik eerst wat anders moet vinden voordat ik stop.

Vertrouw en handel vanuit intuïtie

En toch weet ik dat dat stemmetje gebaseerd is op angst voor het onzekere, en niet op groei en liefde. Ik spring weer in het diepe omdat ik weet dat die zekerheid die ik wil ervaren, schijnzekerheid is. Ik hoef niet eerst iets anders ‘zekers’ te hebben voordat ik stop met iets. Ik, jij, wij leven in overvloed. In verbinding met het veld is er geen tekort. In verbinding met het veld gaan alle mogelijkheden open. Het universum heeft een veel beter plan voor mij in petto, het enige wat ik moet doen is vertrouwen.

“Ik wil graag meer van betekenis zijn voor de wereld, dat doen wat in lijn staat met wie ik werkelijk ben en wat ik werkelijk kan geven.”

In deze tegenslag (wat ik eigenlijk geen tegenslag wil noemen) schuilt voor mij een enorme mogelijkheid en potentie tot groei. Ik ben niet bang, omdat ik vertrouw op dat wat is en dat wat komt. Ik luister naar wat mijn intuïtie mij ingeeft en verstop me er niet voor. Ik blijf in lijn met wat wel gebeurt en houd niet vast aan wat niet is.

Niet oplossen maar ervaren

Dit soort ‘tussenfases’ zijn heel geschikt om meer te weten te komen over mijzelf. Ik kan echt genieten van zo’n tijd waarin ik dichter bij mezelf kom. De mogelijkheid van deze fase nu zit hem voor mij in het ontdekken van mijn potentieel. Ik wil graag meer van betekenis zijn voor de wereld, dat doen wat in lijn staat met wie ik werkelijk ben en wat ik werkelijk kan geven. Doen waar ik goed in ben, doen waar ik energie van krijg. Mijn persoonlijkheid tot volle bloei brengen. Met deze intentie schrijf ik dit laatste artikel van de reeks natuurwetten en ik wéét dat deze laatste wet op het juiste moment in mijn leven komt. Het klopt met waar ik nu sta; de laatste uit de reeks gaat namelijk over de wet van unieke bijdrage.

Dit moment, het besluit van stoppen met een nieuwe periode voor me, geeft mij de gelegenheid en de vrijheid om mijn talenten te ontdekken en ten volle te gebruiken. Om te mogen ontdekken wat ik de wereld kan geven en wat ik kan bijdragen. Om de goddelijkheid die in mij zit tot uiting brengen. De innerlijke verbinding aan te gaan en te doen waar ik blij van word. Ik wil elke dag JA kunnen zeggen tegen mezelf en het leven. Yes, ik sta te springen als een kind om op avontuur te gaan!

Je specifieke talent

Ieder mens is uniek op zijn of haar manier. Er is niemand precies zoals jij. De beste toegevoegde waarde die je kunt bieden aan het leven, is jouw unieke persoonlijkheid zo volledig mogelijk tot uitdrukking brengen.

Iedereen heeft specifieke talenten die niemand anders heeft. Je hebt een speciale manier om dit talent tot uiting te brengen die niemand anders heeft. Er is iets wat jij beter kunt dan wie ook op aarde. Als je datgene doet, verlies je het gevoel voor tijd. Het brengt je in een tijdloos bewustzijn. Combineer je dit talent met het dienen van de mensheid dan sta je in lijn met de intentie van het veld, de intentie van het universum dat wil dat jij volledig tot bloei komt, straalt in wat je doet en daarmee de mensen om je heen dient.

Als je jouw specifieke talent tot uiting brengt en je met deze creativiteit de behoeften van de mensen om je heen vervult, zal het leven vóór je gaan werken. Je zult het leven steeds meer gaan ervaren als een wonderlijke uiting van goddelijkheid. Het is liefde in beweging die van niet manifest, manifest wordt. Het universum zal je steunen in het proces en je op weg helpen dat te bereiken wat in het belang van iedereen is en daarbij ook in veelvoud in jouw belang.

Kies een pad in lijn met je ziel

Ga je met me mee op avontuur en ontdekken wat wij kunnen bijdragen aan het leven? Er alles uithalen wat in ons zit? De volgende stappen kunnen helpen in het proces dit te ontdekken:

  • Verbind je met je hart. Besteed aandacht aan je ziel. Wees je bewust van de diepste stilte in je hart, het eeuwige zijn te midden van de tijdgebonden ervaringen.
  • Maak een lijst van je specifieke talenten. Stel jezelf daarbij de vraag: met welke activiteiten vergeet ik de tijd? Wat brengt mij in een tijdloos bewustzijn? Waar kan ik helemaal in op gaan?
  • Vraag jezelf af wat jouw behoeften zijn. Gebruik je talenten om je behoeften te vervullen.
  • Schrijf alle dingen op die je graag doet terwijl je je specifieke talenten gebruikt.
  • Vraag jezelf af hoe je van dienst kunt zijn. Stel jezelf de vraag “hoe kan ik helpen?” Richt je op wat je kunt geven.
  • Zet intenties in! (lees mijn vorige artikel uit deze reeks) 

Het integreren en toepassen van de natuurwetten (lees mijn vorige artikelen) zetten je op de weg naar persoonlijk succes en je unieke bijdrage omdat ze inherent zijn aan de natuur. Het leidt je weg uit het gevoel van overleven en worstelen, op weg naar een moeiteloos leven. Het leidt je uit ongewenste situaties naar omstandigheden die passen bij je persoonlijke intenties, wensen en talenten.

Door het schrijven van deze reeks artikelen over de wetten van de natuur hoop ik jou te hebben geïnspireerd om ook jouw unieke individu tot bloei te brengen. Het onderzoeken van deze natuurwetten, ze toepassen en erover schrijven hebben mij in ieder geval geholpen om ze meer te integreren in mijn leven. Daardoor kom ik steeds dichterbij de mooiste versie van mijzelf. Ik kan niet wachten om ook deze laatste stap te nemen en het diepe in te springen, op weg naar mijn unieke bijdrage. Maar wat dat precies is en hoe het vorm gaat krijgen is ook voor mij nog een verrassing!

Ook al weet ik niet hoe het vorm gaat krijgen, ik geniet volop van het proces en raad iedereen aan dat ook te doen. Het is te prachtig en wonderbaarlijk om vluchtig door de natuurwetten heen te willen lopen, je zult ze niet volledig kunnen ontwikkelen en integreren en je kunt voordelen ervan mislopen. Na jarenlange oefening ben ik nu bij de laatste stap van de reeks aangekomen, dit betekent echter niet dat ik uitgeleerd ben. Het begint nu pas echt. Deze natuurwetten zullen altijd van kracht blijven en ik zal ze blijven ontwikkelen.

Geniet van jouw unieke proces, wonderen kom je tegen te midden van het proces, niet bij het eindresultaat!

Suzanne Beunk is auteur voor Pioniers Magazine. Zij reist de wereld over zonder vastgesteld plan vooraf. Zij neemt lezers mee op reis door columns te schrijven over haar ervaringen op haar reis. Suzanne ondervindt hoe het is om alle zekerheden los te laten en de rijkdom in haarzelf, haar thuis, te ontdekken. Een reis die je meeneemt in de wereld van Zijn. Suzanne is effortless coach vanuit haar praktijk "Be Effortless"