Evenementen

Servant-Leadership in Business
vanaf 12 januari 2021

Verdiepingsleergang voor trainers, businesscoaches en organisatieadviseurs

Ben jij een ervaren trainer, businesscoach of organisatieadviseur? Wil jij organisaties effectief begeleiden bij duurzame transities waarbij professionals de ruimte krijgen voor eigen initiatief en (zelf)leiderschap? Wil jij beschikken over de kennis, het inzicht en een instrumentarium dat bijdraagt aan de overgang naar betekenisvolle organisaties? Met andere woorden: wil jij organisaties en individuen begeleiden bij het scheppen van een Servant-Leadership klimaat? Dan is deze verdiepende leergang iets voor jou!

Servant-Leadership is een ‘manier van zijn en doen’ waarbij de leider dienend is aan de groei van anderen, de organisatie en zichzelf. Daarmee draagt deze filosofie bij aan een duurzame ontwikkeling van de samenleving als geheel. Servant-Leadership helpt bij het scheppen van een bedrijfscultuur die niet langer een van bovenaf geleide hiërarchie nodig heeft.

In deze leergang, die bestaat uit 5 opleidingsdagen, maak je kennis met alle aspecten van Servant-Leadership en krijg je inzicht tot de tools die wij daarvoor, op individueel- en organisatieniveau gebruiken.

Voor wie is deze leergang bestemd?

Deze leergang is geschikt voor (ervaren) trainers, business coaches en/ of organisatieadviseurs die zich aangetrokken voelen tot de filosofie van Servant-Leadership en op zoek zijn naar de praktische toepassing ervan in hun werk.

Wat bereik je met deze leergang?

  • Je maakt kennis met alle Servant-Leadership karakteristieken en gedragskenmerken en weet hoe je ermee kunt werken;
  • Je ontdekt vanuit een actieve reflectie vanuit jezelf en anderen wie je bent en wat je drijft;
  • Je bent in staat om individuen en organisaties te begeleiden vanuit de filosofie van Servant-Leadership;
  • Je hebt een Servant-Leadership instrumentarium eigen gemaakt dat je kunt inzetten bij je trainingen en adviezen voor organisaties;
  • Je weet hoe je een Organisatie Beleving Inventarisatie (OBI) uitvoert waardoor je effectief een dwarsdoorsnede van een bedrijfscultuur in kaart kunt brengen;
  • Je vergroot je werkveld als trainer en/of organisatieadviseur;
  • Je kunt de Cultuur-en Leiderschapscyclus toepassen zodat je de onderliggende oorzaken van bedrijfsstagnaties gedegen in kaart brengt en kunt bouwen aan gezonde, succesvolle en duurzame organisaties.

Groepsgrootte

Er wordt gewerkt met een groep van maximaal 12 deelnemers.

Praktische informatie:

Organisatie: Servant-Leadership Solutions

Begeleiding

Dit programma wordt begeleid door Daan Fousert en Carla de Ruiter

Daan Fousert

Daan is hoofddocent van deze leergang. Hij verdiende zijn sporen als leidingevende bij bedrijven als Fokker, Campbell’s en Ericsson. In 1995 kwam hij in aanraking met het gedachtegoed van Robert Greenleaf en werd één van de stuwende krachten achter Servant-Leadership in Nederland. Als docent, coach en consultant bouwde hij aan Servant-Leadership binnen diverse organisaties en publiceerde hij een aantal boeken over dit thema.

Carla de Ruiter

Carla de Ruiter heeft een leidinggevende achtergrond en is, naast haar directeurschap  van Servant-Leadership Solutions een gecertificeerd Spiral Dynamics trainer. Spiral Dynamics is een theoretisch en pragmatisch model dat inzicht geeft in menselijke ontwikkeling en veranderprocessen. Kennis hiervan is uitermate waardevol om grip te krijgen op de veelzijdige behoeften (waarden en drijfveren) van individuen, teams, organisaties en samenleving en om deze optimaal en effectief op elkaar af te stemmen. In deze leergang besteden we 2 dagdelen aan dit gedachtegoed. Aan de hand van een persoonlijke test die je vooraf maakt, krijg je inzicht in hoe je denkpatronen en waardensystemen zijn opgebouwd en hoe je hiermee aan de slag kunt gaan in je dagelijkse praktijk.

Data & locatie


Dit programma vindt plaats bij Seats2meet Amersfoort CS.

Module 1: 12 januari 2021
Module 2: 11 februari 2021
Module 3: 11 maart 2021
Module 4: 15 april 2021
Module 5: 20 mei 2021

Tijden zijn van 09:30- 16:30 uur

Investering:

€ 4750,- excl. BTW (inclusief koffie, thee, lunch, diner).

Certificering als samenwerkingspartner

Omdat wij een netwerkorganisatie zijn en samenwerken met Servant-Leadership gecertificeerde professionals wordt deze leergang tevens doorlopen door de trainers en docenten die wij inzetten voor onze opdrachtgevers. Wij zien een certificering als een garantie voor de kwaliteit en bekwaamheid van docenten en trainers die we inzetten.

Mocht je interesse hebben om ook met ons samen te werken als partnerorganisatie vanuit de filosofie van Servant-Leadership, vermeld dat dan bij jouw aanmelding. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op voor een wederzijds oriënterend gesprek. Wie weet kunnen we voor de toekomst onze krachten en expertise bundelen en maak je deel uit van onze Servant-Leadership ‘Circle of Professionals’? Wellicht word jij dan onze collega (gast)docent/ trainer in onze business school bij onze opleidingen en/ of (incompany)opdrachten.

Meer informatie en aanmelden