Uitgelicht

De toekomst van de politiek: is er hoop?

“De politiek lijkt failliet. Het ene na het andere incident doet ons beseffen wat macht en invloed doet met mensen. Van Wilders tot Volkswagen, en van FIFA baas Blatter tot het gesjoemel met declaraties. En hoewel de media ook een belangrijke rol spelen in het uitvergroten van dit soort thema’s (soms lijkt het of ze ervan leven) is er zeker iets wat faliekant fout zit in de politiek. Dit geldt overigens ook in organisaties waar macht en invloed een belangrijkere rol zijn gaan spelen dan de visie en de doelstellingen. Hoe zit dat eigenlijk?”

Ik ben gemeenteraadslid en politiek pionier Rianca Evers- den Ouden en schrijf regelmatig columns en artikelen voor Pioniers Magazine. Wil je mijn artikel volledig lezen en daarnaast een jaar lang toegang krijgen tot alle columns en artikelen van onze auteurs? Kies dan nu voor het verdiepingspakket.

Rianca Evers- den Ouden

Rianca (1978) is sinds maart 2014 gemeenteraadslid en actief binnen de politieke vernieuwingsbeweging "Next Level Democracy". Ze blogt daarnaast onder andere voor www.lerendeleiders.nl over haar ervaringen in de politiek. Daarnaast helpt zij overheden en organisaties aan tools om werkelijk te kunnen transformeren. Dit doet zij vanuit haar bedrijf genaamd "Plannetarium". Zij schreef enkele artikelen voor Pioniers Magazine.