Winkelmand

Artikelen

Gezocht: huis met verhaal

Ik zoek een eigen huis dat ten eerste binnen mijn budget past en ten tweede voldoet aan mijn idee over schoonheid. Natuurlijk is het verstandig om vanuit ratio en budget je zoektocht te beginnen. Ook zaken als je eigen gezinssituatie, volume en ligging neem je hier in mee. Voor mij kan het echter niet zo zijn dat ik mijzelf moet aanpassen aan een huis. Het moet een huis zijn met een verhaal en een ziel dat ook nog mogelijkheid biedt voor eigen inbreng. De huidige tendens is dat huizen zo strak en inwisselbaar zijn dat er geen smaak meer aan zit en daar kan ik dus niet in wonen, dat past niet bij mij.

Karakter

De meest logische gedachte is dat je dan een huis laat bouwen maar dat is voor weinigen weggelegd en dus ook niet voor mij. Bovendien is het uiterlijk van een huis op een bouwkavel vaak gebonden aan welstandscommissies en andere gemeentelijke bemoeiallen. Dat resulteert in de meeste gevallen in een doorsnee en smakeloos huis en in het slechtste geval in een cataloguswoning of boerderette. De meeste huizen zijn namelijk bloedsaai en hebben geen enkele eigen identiteit. Als je een dergelijke wijk binnen rijdt, moet je steeds zoeken naar je eigen huis. Bij mij past een huis met een eigen karakter net zoals ook ik een eigen karakter heb.


Wil je de rest van dit artikel lezen? word dan lid!

Steven Krol

Steven Krol schreef enige tijd voor Pioniers Magazine. Hij werkt als interieurarchitect, vormgever en frisdenker vanuit zijn bedrijf ‘Zinniger Vormgeving’. De naam ‘Zinniger’ is een samenvoeging van ‘eigenzinnig’ en ‘zinvoller’. Dit zijn twee componenten die voor hem aanwezig moeten zijn in zijn werk en waarde toevoegen. Steven ontwerpt totaalconcepten en producten voor uiteenlopende opdrachtgevers. Meestal zijn dit opdrachtgevers die met hun producten of diensten van waarde willen zijn in de maatschappij en/ of duurzaamheid op de agenda hebben staan. Biobased economie, circulaire economie, healing environment, holistische visie en materiaal innovaties zijn sterke thema’s in het werk van Steven. Daarnaast is hij ontwerper en eigenaar van ‘Climop’. Dit is een eigentijds, verstelbaar schoolmeubel van duurzaam biokunststof dat speciaal ontworpen is voor het basis- en voortgezet onderwijs: een stoel en een tafeltje die een hele schoolcarrière mee kunnen. info: www.climop.nl