Evenementen

Expeditie Goudmijn
vanaf 19 september 2018

Ontwikkel inspirerend leiderschap door jouw eigen verhalen en avonturen als metafoor in te zetten voor het krachtig en overtuigend overbrengen van jouw visie en/ of boodschap.

Maak jij als leider gebruik van Powerpoint presentaties om je boodschap over te brengen aan je publiek, je team? Merk je dat de aandacht snel wegebt zodra je iets op de beamer laat zien? Helaas werkt een dergelijke presentatie zelden inspirerend, laat staan motiverend. Het leidt af van wat je écht wil zeggen en daarmee bereik je zelden het doel dat je voor ogen had. En dat terwijl je zelf de schatbewaarder bent van persoonlijke verhalen en lessen die je kunt inzetten om een inspirerend leider te worden. Zonder dat je het weet zit je op een goudmijn! Het goede nieuws is dat jij ook de sleutel hebt om deze schat te openen en jouw kwaliteiten kunt inzetten met een goed en authentiek verhaal.

Een van de karakteristieken van Servant-Leadership is ‘Provide direction’: vooruitdenken en richting geven aan waar je voor staat. Tijdens deze expeditie leer je om met bezielde overtuigingskracht jouw verhaal, visie en/ of boodschap te vertellen.

Wil jij een inspirerend leider zijn zodat je publiek ‘aan je lippen’ hangt alleen al door wat jij te vertellen hebt?

Wat heb je daarvoor nodig?

Om anderen in beweging te krijgen is het belangrijk dat je jouw publiek mee leert nemen in je verhaal. Het is de kunst jouw visie op te bouwen uit persoonlijke verhalen, ervaringen, frustraties en dromen die je hebt. Het vraagt van jou de moed om jezelf zonder zelfcensuur te tonen. Dat maakt jouw verhaal geloofwaardig, maar ook inspirerend en motiverend voor anderen. Daar heb je niet langer een Powerpoint presentatie voor nodig.

De ervaring leert dat wanneer je als spreker in het begin van je verhaal iets vertelt over wie je bent, je toehoorders een grotere bereidheid hebben om te luisteren naar wát je komt vertellen, dan wanneer je dat niet doet. Het eerste wat een publiek wil weten is “wie is die man of vrouw op het podium?” In tweede instantie is dat wát je komt vertellen.

Wat is Expeditie Goudmijn?

Expeditie Goudmijn is een diepgaande transformerende ervaring voor leiders die meer richting willen geven aan hun leiderschap en dat van hun team of publiek. Hoe inspireer je hen om het beste uit zichzelf te halen voor iets dat groter is dan zij, voor jouw organisatie, jouw visie of jouw droom.

In een diepgravend, opwindend en soms ook confronterend proces leer je jouw verhalen en thema’s te vinden welke de bouwstenen zijn van jouw leiderschap. Je geeft jouw verhalen betekenis voor het ondersteunen van jouw droom, jouw organisatie en je eigen leven. Veel van de rijkdom aan talenten, kwaliteiten en ervaringen die je bezit liggen verborgen onder de oppervlakte. Je bent ze vergeten of hebt ze afgeleerd of wellicht verdrongen om wat voor reden dan ook. Door je eigen verhalen te ontginnen krijg je niet alleen meer zicht op je eigen (verborgen) potentieel, maar je gaat ook ervaren hoe je anderen inspireert en overtuigt door je eigen verhalen en avonturen in te zetten voor je boodschap. Storytelling en ervarend leren staat centraal in deze expeditie. Wat ontdek je als je van de gebaande paden af gaat en wat levert die ervaring je op voor jezelf en de mensen aan wie je leidinggeeft?

De Reis van de Held

Als leidraad voor Expeditie Goudmijn gebruiken we de door de mytholoog Joseph Campbell beschreven Reis van de Held. De universele verhalenstructuur die Campbell beschrijft is niet alleen een door Hollywood omarmd concept. Het is ook een ontwikkelmodel voor persoonlijke- en organisatieontwikkeling. Deze reis heeft ups en downs. Om te vernieuwen en op koers te blijven is het nodig om onze comfortzone te verlaten en onze angsten te overwinnen. Natuurlijk worden we daarbij geholpen door mentoren en onze eigen talenten.  Om groei in gang te zetten en om ons ware potentieel te ontsluiten, verleggen we grenzen en nemen afscheid van een beperkt bewustzijn. We leren onze schaduw recht aan te kijken en zware beproevingen te doorstaan. Aan het einde van de reis is de held opgewassen tegen de bijzondere taak die hij of zij moet vervullen op het wereldtoneel en is hij weer een stukje dichter bij zichzelf gekomen. Door persoonlijk dit proces te doorlopen.

Voor wie?

Expeditie Goudmijn is geschikt voor leiders, ondernemers, pioniers, trainers en sprekers die af willen van de gebaande (sprekers)paden en op zoek zijn naar meer authenticiteit en (zelf)leiderschap.

Wat leer je?

In deze 3-daagse expeditie leer je:

  • Om je persoonlijke ‘geschiedenis’ te combineren met universeel herkenbare, menselijke thema’s;
  • Een krachtig, authentiek verhaal met een kernboodschap te componeren die professionele impact heeft;
  • Los te komen van beperkende overtuigingen over jezelf;
  • Hoe je publiek aan je lippen hangt en door jou ‘geleid’ wil worden;
  • Je communicatie en samenwerking met anderen te verbeteren;
  • te werken aan een ‘open’ basishouding. Je ontdekt hoe belangrijk lichaamstaal en de ‘tone of voice’ voor de overtuigingskracht van je presentatie zijn;
  • Je persoon, je verhaal en je product meer impact te geven;
  • Ontvang je praktische feedback en tips om je persoonlijke verhaal uit te bouwen en inhoudelijk krachtiger te maken.

Expeditiebegeleiding

Piet Hurkmans is van huis uit documentairemaker. Hij maakte met name ‘human interest’ documentaires over drijfveren van mensen in ‘binnenwerelden’ waar je als buitenstaander niet zo snel komt. Piet werkte de afgelopen jaren als trainer en coach en is o.a. gespecialiseerd in de kracht van verhalen. Hoe verhalen mensen in organisaties kunnen helpen om transformatie en vernieuwing teweeg te brengen. Piet’s zienswijze richt zich op wat mensen wél kunnen, op hun talenten en ervaringen. Zijn visie stoelt op het (her)ontdekken en inzetten van het ware potentieel van mensen, door met hen samen hun authentieke verhalen ‘op te graven’ en nieuwe verhalen te creëren die hen bekrachtigen.

Praktische details van deze 3-daagse expeditie:

Data: 19, 20, 21 september 2018

Groepsgrootte: maximaal 12 deelnemers

Organisatie: Servant-Leadership Solutions

Locatie: Spijkvoorde in Deventer.

Investering: € 1650,- p.p. excl. BTW en inclusief overnachtingen, maaltijden, koffie/thee.

Aanmelden: Wil je gegarandeerd zijn van een plek voor deze bijzondere expeditie? Reserveer dan nu via het inschrijfformulier. Heb je een Verdiepingspakket, Pioniers Plus Pakket of een Pioniers Partner Pakket? Dan profiteer je van 10% korting op deze expeditie. Vermeld dit bij je aanmelding.