Artikelen

Een visioen op de fiets: langzaam leidt het tot iets!

Als pionier volg ik steeds vaker impulsen en intuïties in mijzelf die niet rationeel zijn, maar die mijn nieuwsgierigheid wekken en me aansporen tot nieuwe ervaringen en perspectieven. Het brengt me iedere keer weer dichter bij de realisatie van mijn visioen: ‘A Global Flourishing Society’.

Waarschijnlijk ken je het wel: iets in je gewaarzijn trekt de aandacht, je weet eigenlijk niet zo goed waarom, maar je nieuwsgierigheid is gewekt en omdat het belangrijk voelt, besluit je het te volgen. Vaak worden deze intuïties sterker vanaf het moment dat je leeft vanuit een grotere visie en levensdoel.

Het was eind 2013, ik zat op de fiets terug naar huis na een eerste cursusavond cabaret, ik had het erg naar mijn zin gehad en stuiterde van de adrenaline, maar er was iets anders in mij dat mijn aandacht trok. Diep in mij hoorde ik de woorden: “Dit is van levensbelang.”

[wcm_nonmember]
Wil je de rest van dit artikel lezen? word dan lid!
[/wcm_nonmember]
[wcm_restrict]

Gelukkig had ik inmiddels voldoende ervaring met het luisteren en wakker zijn in dit soort momenten en ik sloeg het dan ook direct in mijn geest op in het mapje ‘hoge prioriteit’. Wat het precies betekende, wist ik nog niet. Ik was gewoon met een cursus cabaret begonnen, omdat ik dacht dat ik daar plezier in zou hebben. Dat is ook absoluut zo, maar het heeft me op een spoor gebracht dat van veel grotere betekenis is dan alleen mijn plezier. Ja, zelfs groter dan een diepe innerlijk vervulling, al is dat een heerlijk onderdeel ervan. Ik wist dat het allemaal te maken had met mijn visioen, mijn toekomstdroom voor de wereld: ‘A Flourishing Global Society’.

Raak!

Al snel erna landde er een nieuw idee in mijn brein: ‘A Transformational Theaterplay’. Wat ik voor me zag was theater dat werkelijk een sprong in bewustzijn mogelijk maakt, voor de spelers en het publiek. Ik had geen idee waar dit vandaan kwam en toen ik het ging googelen kreeg ik ook nauwelijks een clou. Het bestaat namelijk nog niet echt. Maar omdat ik maar heel weinig theaterervaring heb, wilde ik toch op z’n minst aansluiting vinden bij mensen in de theaterwereld die zouden snappen waar ik het over had. Uiteindelijk vond ik iemand: een theater regisseur uit Colorado, Richard Owen Geer. Ik las zijn boek ‘Story Bridge’ en ook al was het niet expliciet, door alle woorden heen herkende ik zijn grotere visie. Dus ik mailde hem en we spraken elkaar op Skype. Raak! Onze visioenen ontmoetten elkaar (en maakten samen een geluksdansje).

En nu zit ik deze column te schrijven voor Pioniers Magazine vanuit een volledig nieuw perspectief. Ik ben net terug uit de VS, waar ik de Building Creative Communities Conference heb bijgewoond in Colquitt Georgia. Daar heb ik Richard Owen Geer ontmoet en zijn Story Bridge methode geleerd. Ook heb ik trainingen gevolgd in Social Artistry, een methode die ontwikkeld is door Dr. Jean Houston en die mensen leert om hun creatieve capaciteit te vergroten in tenminste 4 lagen van bewustzijn.

Potentie alleen is niet genoeg

Ik heb altijd diep vertrouwen gehad in de mensheid, in haar mogelijkheden en kracht en goedheid. Sinds het ontstaan van mijn visie voor een florerende wereld- samenleving is dit alleen maar sterker geworden, maar potentie alleen is niet genoeg. Net als een kind dat steeds nieuwe leermogelijkheden aangereikt moet krijgen om zich te kunnen ontwikkelen tot een evenwichtig volwassen mens, hebben wij volwassen mensen nieuwe leermogelijkheden nodig om onze potentie waar te maken en ons klaar te maken voor wat deze complexe tijd van ons vraagt: een inclusiever en creatiever bewustzijn. Ik heb altijd geweten dat ik – en de mens in het algemeen – tot veel meer in staat is en dat wij samen onze gedroomde wereld kunnen creëren, maar ik had tot nu toe nog niet het passende gereedschap om dit constructief te doen. Social Artistry is een krachtige manier om als mens tot wasdom te komen. Het maakt een hogere vorm van creativiteit wakker die we hard nodig hebben!

Dit is waar ik nu ben. Ik verheug me er erg op om Social Artistry in Nederland te introduceren en ik hoop hiermee heel veel mensen van dienst te kunnen zijn. Story Bridge en theater zullen hier een belangrijke rol in gaan spelen, maar ik weet nog niet hoe precies. Misschien hoor ik iets als ik morgenochtend op de fiets naar mijn werk rijd…..

De Introductiecursussen Social Artistry verschijnen binnenkort hier en op mijn website: www.judithminnema.nl

Lees hier meer: www.jeanhoustonfoundation.org

[/wcm_restrict]

Judith heeft diverse artikelen voor Pioniers Magazine geschreven. Zij is een ‘social artist’ en haar missie is: ‘Een nieuwe wereld creëren van binnenuit’. Met haar initiatief ‘Transforming Self and Society – The Social Artist’s Way’ helpt ze individuen en groepen om meer van hun menselijk potentieel te ontdekken en in te zetten met als doel een florerende wereld maatschappij. Ze is als ‘social artist’ betrokken bij meerdere projecten en is gedreven om ‘social artistry leadership’ te introduceren in Nederland en de rest van Europa.