Artikelen

Draag jouw unieke bijdrage uit

Iedereen heeft een unieke bijdrage als mens, een unieke gift of een speciaal talent en een unieke expressie van dat talent. Wanneer we onze uniekheid combineren met het helpen van anderen, voelen we dat onze ziel zich uitdrukt door middel van ons en dat is het ultieme doel van het grotere geheel. Spirit voedt zichzelf, door middel van haar expressie in ons. Wij zijn Spirit. We zijn geen menselijke wezens die af en toe een universele ervaring hebben, maar we zijn het universum, de Spirit zelf, met af en toe een menselijke ervaring. We zijn expressie.

We groeien op met allerlei overtuigingen over wie we denken te zijn, overtuigingen die niet overeenkomen met de werkelijkheid. Je kunt nog zoveel wijsheid in je hebben, nog zoveel kennis hebben verkregen, zoveel passie voelen om te delen en geven, maar als je dit niet kunt uitdragen omdat er tijdens je expressie iets blokkeert, bijvoorbeeld omdat je het eng vindt om te spreken of omdat je bang bent om te falen, dan gaat bijdragen aan het grotere geheel door middel van expressie niet vanzelf, maar kost het moeite. Zuivere energie wil vrij stromen en zich vrij uiten, maar net als bloed soms kan klonteren, kunnen ook niet dienende overtuigingen zich ophopen en een blokkade vormen die de vrije stroom van het leven in de uniek expressie tegenhouden.

“We zijn geen menselijke wezens die af en toe een universele ervaring hebben, maar we zijn het universum, de Spirit zelf, met af en toe een menselijke ervaring. We zijn expressie.”

Laat een blokkade dienend zijn

Al zolang ik weet, stotter ik. Vroeger intenser dan tegenwoordig. Ik heb als kind stottertherapie en logopedie gehad. Dat heeft enigszins geholpen, maar wanneer ik me gestresst voel, kunnen er nog steeds haperingen uit mijn stem komen. Ik verzin dan soms een ander woord dat synoniem is aan het oorspronkelijke woord dat ik eigenlijk wilde zeggen maar dat niet uit mijn keel kan komen. Ik loop als het ware met een boog om het oorspronkelijke probleem heen zodat ik er niet mee geconfronteerd hoef te worden.

Soms is het beter om de confrontatie aan te gaan in plaats van ervoor weg te lopen. Sinds een tijd voel ik een beklemmend gevoel in mijn keel. Ik voel het popelen van mijn verlangen om bij te dragen aan de bewustzijnsontwikkeling van de mens en ook de blokkade ervan, beide in mijn keel. Het verlangen drukt zich niet als vanzelf uit en mijn lichaam geeft dus al aan wat en waar er geheeld en opgelost mag worden. Omdat ik weet dat het leren samenwerken met een blokkade je verder brengt dan het ontwijken ervan, besluit ik naar binnen te keren en te ontdekken wat het me vertellen wil. Al gauw begrijp ik dat mijn keelchakra uit balans is. Het proces van het in balans komen van het keelchakra gaat over het uitspreken van je hart, je hart op je tong hebben liggen. Het gaat ook over het ontwikkelen van je uitdrukkingsvaardigheid en het laten spreken van je hogere zelf door jou heen.

Het universum antwoordt altijd

In mijn geval heeft het onder andere te maken met oude overtuigingen die hier nog verscholen liggen. Overtuigingen als ‘ik word niet gehoord,’ ‘ik ben niet belangrijk’ en ‘wat ik zeg is niet goed genoeg.’ Ik kan er zo een aantal voorbeelden bij oproepen van vroeger toen ik een kind was en waarbij ik dit toen al zo voelde. Zolang ik deze overtuigingen en situaties blijf ontwijken, zal er weinig tot geen progressie plaatsvinden in het uiten van mijn unieke stem.

Ik besloot het universum om hulp te vragen bij het in balans brengen van mijn keelchakra (en misschien ook wel andere chakra’s die hiermee verbonden zijn). Een week later stonden de hulptroepen al voor mijn neus. Via via kwam ik in contact met iemand die mij gaat helpen om mijn achterliggende overtuigingen te verhelderen en mijn unieke stem te vinden, dit uit te dragen en in de wereld te brengen. Ook kwam er ‘plotseling’ iemand op mijn pad die hier in Bali stembevrijding workshops aanbiedt. Zo zie je, wanneer je hulp vraagt aan het universum wordt er altijd geantwoord. Het is aan jou of je de antwoorden hoort en/of wilt horen en het proces durft aan te gaan. Ik kijk er in ieder geval naar uit om samen te werken met mijn blokkade en het niet meer langer uit de weg te gaan. Ik neem mijn verantwoordelijkheid. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor het grotere geheel omdat ik weet dat mijn expressie dienend is aan de groei van het bewustzijn van de mens. Het gaat mij erom dat ik de stem van mijn hogere zelf leer en durf uit te dragen en spreken. Mijn intentie voor de komende periode is dan ook: ik draag mijn hogere zelf uit via mijn unieke stem en stemgeluid.

Draag jij je unieke talent(en) uit?

Vraag jij je weleens af of jij je unieke talenten uitdraagt? Stel jezelf dan eens de volgende vraag: als geld geen enkel probleem was in de wereld, wat zou je dan doen? Als je dan nog steeds zou doen wat je nu doet, dan heb je passie voor wat je doet, je uit je unieke talenten. Vraag jezelf dan ook: hoe kun je de mensheid het beste dienen met deze unieke talenten? Hoe kan ik helpen? De antwoorden op deze vragen zullen je helpen anderen te dienen vanuit liefde, vrede en vreugde en vanuit jouw unieke bijdrage.

Weet dat je volledig wordt gesteund in overvloed en wordt gedragen door het universum wanneer je kiest om je unieke talenten in te zetten, dienend aan het grotere geheel. Je geeft namelijk gehoor aan de roep van het verlangen van Spirit zelf: spirit wil niets liever dan door jou heen uitgedrukt worden. Wanneer jij hiermee in lijn bent, dan weet je dat. Niemand hoeft jou te vertellen dat je dat bent. Hulp komt van alle kanten naar je toe waaien en je bent niet bang voor uitdagingen. Je wordt gesteund! Laat je dragen op een zee van vertrouwen en focus op wat jij te doen hebt in deze wereld. De rest komt vanzelf.

Suzanne Beunk is auteur voor Pioniers Magazine. Zij reist de wereld over zonder vastgesteld plan vooraf. Zij neemt lezers mee op reis door columns te schrijven over haar ervaringen op haar reis. Suzanne ondervindt hoe het is om alle zekerheden los te laten en de rijkdom in haarzelf, haar thuis, te ontdekken. Een reis die je meeneemt in de wereld van Zijn. Suzanne is effortless coach vanuit haar praktijk "Be Effortless"