Goed Nieuws

Dat is goed nieuws!

Pioniers zijn de voorlopers van ontwikkelingen in elk gebied van de maatschappij. Maar waar zien we hun doorbraken, uitvindingen en goede nieuws? Meestal blijft dat beperkt tot hun eigen netwerk of vakgebied. En dat is zo jammer. De reguliere media is vooral gericht op het slechte nieuws. Vaak gaan we daar in mee. Onze hoofdredacteur Carla de Ruiter was moe van al dat negatieve nieuws dat zo vaak ook nog eens eenzijdig wordt belicht. Moe van de kleuring die eraan gegeven wordt. En door het anders te doen en een ander geluid af te geven zag zij een wereld van verschil.

Overlevingsstand

Weet jij wat er in je hersenen gebeurt als je slecht nieuws berichten leest of kijkt? Wat er gebeurt is dat het deel in je hersenen wordt geactiveerd dat zorgt voor overleven. Heel nuttig als je echt zelf in gevaar bent maar niet als het een continue stroom heeft van alertheid (vluchten, vechten of bevriezen).

Hormonaal gezien knap je er dan ook enorm van op als je goed nieuws hoort. Dan komt er namelijk een stofje vrij dat doorgaat als het gelukshormoon. En jawel… dat is nou precies wat we willen, want daarmee gaat je gezondheid stukken vooruit. Als je niet meer op de overlevingsstand staat, ben je minder vatbaar voor virussen en allerlei ziekten. Je immuunsysteem krijgt een boost bij elk positief nieuwsbericht.

Goed-nieuws-bericht in plaats van persbericht

Pioniers krijgen veel te weinig aandacht in de media als het gaat om uitvindingen en ander positief nieuws. Daar wil ik graag verandering in aanbrengen. Ik weet zeker dat we daardoor de wereld mooier kleuren.

Vanuit Pioniers Magazine gaan we dan ook dit jaar 100 Positief Nieuws berichten plaatsen op pioniersmagazine.nl. Nieuws dat allang voorpaginanieuws had moeten zijn. Ben jij dus een pionier en komt jouw nieuws nog steeds niet op de voorpagina en kan je het wel van de daken schreeuwen van blijheid? Stuur ons dan een goed-nieuws-bericht in plaats van een persbericht. Zorg dat het bericht een maatschappelijke relevantie heeft, dat het pionierend is en vermijd reclame.

Help jij ons mee om van Nederland een positief nieuws land te maken? Stuur dan jouw goede nieuws naar goednieuws@pioniersmagazine.nl en wie weet staat jouw bericht straks op onze website!

En oja… we zijn op zoek naar een (of meerdere) goed-nieuws-redacteuren. Heb je onze vacature daarvoor al gezien? Want straks als we overstelpt worden door al dat mooie nieuws willen we wel dat er extra mensen zijn die zich hierover buigen. Hier vind je de vacature.

Keep up the good news!