Boekrecensies

Boekrecensie: de Kracht van het Nu Journal van Eckhart Tolle

Dit keer geen gewoon boek om te recenseren maar een ‘journal’, een dagboek.

Wie de boeken van Eckhart Tolle kent zal zijn citaten die in dit boek staan zeker waarderen. Eckhart Tolle is een Duitse leraar op het gebied van spiritualiteit en schreef zijn eerste boek ‘De kracht van het Nu’ en dat werd meteen een wereldwijde bestseller.

De teksten die op elke pagina staan, zetten je aan tot nadenken en op die manier kun je zeker ook je dagelijkse overdenkingen verdiepen.

Ik haal enkele teksten aan:

“Je beseft ook dat alle dingen die echt belangrijk zijn – schoonheid, liefde, creativiteit, vreugde, innerlijke vrede – uit iets voortkomen dat het verstand te boven gaat. Je begint te ontwaken.”

“Elke keer dat je een gat maakt in de stroom van het denken, wordt het licht van je bewustzijn sterker.”

 “Ben je de wereld aan het vervuilen of help je de rommel op te ruimen? Jij bent verantwoordelijk voor je innerlijke ruimte; jij en niemand anders, net zoals jij ook verantwoordelijk bent voor de planeet.”

“Het is essentieel dat je meer bewustzijn in je leven brengt, juist wanneer alles relatief gemakkelijk verloopt. Op die manier neemt de kracht van je aanwezigheid toe.”

Te mooi om in te schrijven

Ik moet zeggen dat ik dit boekje eerlijk gezegd te mooi vind om in te schrijven. De illustraties die op elke pagina staan zijn werkelijk prachtig en zijn gemaakt door Tracy Cunningham. Ik kan me goed voorstellen als je al een dagboekschrijver bent en geïnspireerd wilt worden door mooie tekeningen die echt schoonheid, liefde en creativiteit uitstralen, dit zeker een goede aankoop is. En ook als je geen dagboekschrijver bent is het alleen al een prachtig boekje om te hebben of cadeau te doen aan iemand.

Meer info: De kracht van het Nu, Eckhart Tolle
ISBN: 9789020216226
Uitgeverij: Ankh Hermes
Prijs: € 15,-
Bestellen

Carla de Ruiter

Carla de Ruiter is hoofdredacteur en oprichter van Pioniers Magazine. Zij is directeur en eigenaar van Servant-Leadership Solutions, dé opleider voor Dienend-Leiderschap. Het is haar missie om van managers leiders te maken.