Artikelen

Ben jij geboren voor deze tijd?

Meer dan ooit zijn we ons bewust van de constante ontwikkeling die wij doormaken als mens. Dit vraagt van ons om met dit nieuwe bewustzijn in verbinding te zijn en ons Zelf bewust te blijven ontwikkelen. Dat is pionieren! Dat is voor iedereen uitdagend, maar zodra je je hier aan overgeeft, begin je jezelf te ervaren als een mens in wording, helemaal thuis in deze wereld en geboren voor deze tijd.

Laatst sprak ik er met Carla de Ruiter, onze hoofdredacteur, over: dat we allebei het gevoel hebben geboren te zijn voor deze tijd.

We ervaren allebei dat alles wat we de afgelopen jaren gedaan hebben en alle ontwikkeling die we doorgemaakt hebben, nu samenkomen in zowel onze persoonlijke vervulling wat betreft plezier, roeping en missie als in de ontwikkeling in bewustzijn en de ontwikkeling in onze samenleving die nu plaatsvinden.

Als ik naar mijzelf en mijn leven tot nu toe kijk, kan ik zien dat alle frustraties over mijn identiteit en de zoektocht naar wat mijn rol in dit leven is, beginnen weg te vallen en er langzaam een nieuw zelf verschijnt, een nieuwe identiteit die capabel is voor precies deze tijd. Het voelt als eindelijk op mijn plek zijn.

Ik heb heel veel uitgeprobeerd in mijn leven en nooit vond ik een rol die mij werkelijk paste. Iedere keer als ik dacht: “Dit wil ik doen”, dan voelde ik me beperkt in wie ik werkelijk was. Ik wist dat er iets anders mogelijk was en bleef me ontwikkelen op allerlei gebieden. Ik wist heel goed wat ik niet wilde, bijvoorbeeld moeder worden, of een carrière in het bedrijfsleven, maar ik wist niet goed wat ik wél wilde. Ook al had ik mijn diepste Zelf ontdekt in een spirituele ervaring, de zoektocht naar mijn relatieve identiteit bleef bestaan.

Tot 2013. Toen begon er opeens iets in mij op de voorgrond te dringen:


Wil je de rest van het artikel lezen? word dan lid!

Judith heeft diverse artikelen voor Pioniers Magazine geschreven. Zij is een ‘social artist’ en haar missie is: ‘Een nieuwe wereld creëren van binnenuit’. Met haar initiatief ‘Transforming Self and Society – The Social Artist’s Way’ helpt ze individuen en groepen om meer van hun menselijk potentieel te ontdekken en in te zetten met als doel een florerende wereld maatschappij. Ze is als ‘social artist’ betrokken bij meerdere projecten en is gedreven om ‘social artistry leadership’ te introduceren in Nederland en de rest van Europa.