Evenementen

Leergang Vrouwen in Leiderschap
vanaf 21 december 2017

Krachtig leiderschap vanuit een nieuw en waarde(n)vol perspectief

Veelzijdig leertraject van 5 modules voor de leidinggevende vrouw met o.a. aandacht voor

 • Authenticiteit versus identiteit, conditioneringsmechanismen, Spiral Dynamics
 • Gebaseerd op Servant-Leadership principes
 • Gericht op persoonlijke groei en de ontwikkeling van krachtig leiderschap

Ontdek de eigenheid van jouw leiderschap! Een programma specifiek gericht op de leidinggevende vrouw, waarbij je alle ruimte krijgt om jouw manier van leidinggeven vorm te geven op een manier die bij jóu past, zonder een knieval te maken voor beklemmende rolpatronen.

Krachtig leiderschap

Het dagelijks leven is doortrokken van gewoonten, ingegeven door de cultuur en omgeving waarin je functioneert. De werkvloer is een betwiste plek waar je als vrouw soms moeilijk voet aan de grond krijgt. Verwachtingspatronen voelen als een keurslijf dat je moet ontvluchten, of waaraan je jezelf juist koste wat kost conformeert. Wellicht herken je je in de volgende voorbeelden:

 • Je hebt de neiging je ‘hard’ op te stellen om jouw invloed veilig te stellen
 • Of je durft juist niet duidelijk voor jouw mening uit te komen
 • Je voelt je (te) verantwoordelijk in je werk en wilt alles goed doen
 • Je wordt onzeker bij conflicten of weerstand in je team
 • Je hebt het idee dat er meer in jou zit dan eruit komt
 • Je wilt meer diepgang en vervulling ervaren als leidinggevende, maar ook als vrouw

Tijdens deze leergang ontdek je dat je geen trucjes of manipulatie hoeft in te zetten om van invloed te zijn. Ook jij kunt gehoord worden en krachtig zijn, zonder jezelf te verliezen.

Is de leergang iets voor mij?


Dit programma is bestemd voor vrouwen die leider zijn en willen investeren in hun leiderschap. Je bent bijvoorbeeld werkzaam als afdelingshoofd, teamleider, projectleider, programmamaker of directeur.

 • Je wilt dienend-leider zijn en je hierin (verder) ontwikkelen.
 • Je wilt anderen inspireren om te groeien en van betekenis te zijn.
 • Je wilt meebouwen aan een betekenisvolle organisatie.
 • Je voelt je verantwoordelijk voor positieve verandering in jezelf, jouw organisatie en de samenleving

Hoe ziet de leergang eruit?

Deze leergang bestaat uit 5 modules van twee dagen. Elke module richt zich op een ander aspect van jouw leiderschap en de uitdagingen, keuzes en overwinningen die je hierin ervaart. Je gaat o.a. aan de slag met de volgende thema’s;

 • Authenticiteit versus identiteit
 • Biologische, sociale en psychologische conditioneringen en hun effect op leiderschap
 • Beelden en stereotypen van leiderschap
 • Overlevingsmechanismen
 • Werken in co-creatie met mannen

Wat bereik ik met de leergang?

 • Je krijgt meer zicht en vat op jouw manier van leidinggeven
 • Je ontdekt jouw authenticiteit, wordt daadkrachtiger en maakt makkelijker keuze
 • Je wordt je bewust van de verschillen in communicatie tussen mannen en vrouwen en ontwikkelt een transparante wijze van communiceren waarmee je investeert in positieve samenwerking.
 • Je leert adequaat inspelen op situaties die je voorheen als belemmerend ervoer
 • Je ontdekt hoe je met weerstanden kunt omgaan d.m.v. creatieve frictie
 • Je leert handelen en leiding geven vanuit de 6 karakteristieken van Servant-Leadership

Praktische informatie:

Organisatie: Servant-Leadership Solutions

Groepsgrootte

Er wordt gewerkt met een groepsgrootte van maximaal 12 deelnemers.

Begeleiding

Dit programma wordt begeleid door Carla de Ruiter en gastdocenten Daan Fousert, Elizabeth Debold en Anita Paalvast.

Carla is transformatiecoach en trainer. Zij heeft jarenlang gewerkt in leidinggevende functies binnen zorginstellingen en bij justitie en heeft hier grootschalige transformatieprocessen begeleid. Carla volgde trainingen van o.a. Elizabeth Debold, een internationale autoriteit op het gebied van gender en vrouwenontwikkeling. Daarnaast is ze initiator en hoofdredacteur van Pioniers Magazine, een inspirerend tijdschrift voor nieuwe leiders. Carla schrijft momenteel aan haar tweede boek: Pionierend Leiderschap, de creatieve uitdaging voor ons menselijk bestaan.

Daan verdiende zijn sporen als leidinggevende bij bedrijven als Fokker, Campbell’s en Ericsson. In 1995 kwam hij in aanraking met het gedachtegoed van Robert Greenleaf en werd één van de stuwende krachten achter Servant Leadership in Nederland. Als trainer, coach en consultant bouwde hij aan Dienend-Leiderschap binnen diverse organisaties en publiceerde hij een aantal boeken over dit thema. Naast zijn passie voor leiderschap laat hij zich in zijn vrije tijd inspireren tot het maken van beeldende kunst en het schrijven van romans.

Data & locatie


Dit programma vindt plaats bij Dutch Biz, een sfeervolle locatie in Amersfoort. De overnachtingen zijn in het naastgelegen Fletcher Hotel.

Module 1: 21 en 22 december 2017
Module 2: 25 en 26 januari 2018
Module 3: 22 en 23 februari 2018
Module 4: 22 en 23 maart 2018
Module 5: 24 en 25 mei 2018

Investering


De programmaprijs bedraagt € 5.950 excl. btw. Dit is inclusief het intakegesprek, programmabegeleiding en boeken. Ook maaltijden en logies zijn bij de prijs inbegrepen. Eventuele overige consumpties zijn voor eigen rekening.

Meer informatie en aanmelden

Carla de Ruiter is hoofdredacteur en oprichter van Pioniers Magazine. Zij is directeur van de business school van Servant-Leadership Solutions en helpt organisaties en leiders bij nieuwe vormen van leiderschap. Momenteel schrijft zij aan het boek: "Pionierend Leiderschap, de creatieve uitdaging voor ons menselijk bestaan." Carla is ontwikkelaar van de filosofie die zij Pionierend Leiderschap noemt. Zij maakt zich hard voor maatschappelijke innovatie door pioniers samen te brengen en hen te stimuleren om vooral boven het maaiveld uit te steken met hun idealen voor een wereld die werkt. Met haar unieke visie maakt zij pioniers bewust van een dieper, vrijer, persoonlijk- en collectief potentieel, waarmee zij meer impact krijgen met hun idealen voor een betere wereld.

Geef een reactie